Νάπολι – Λάτσιο 5-2: Με πεντάρα ονειρεύεται τ' αστέρια (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Νάπολι – Λάτσιο 5-2: Με πεντάρα ονειρεύεται τ' αστέρια (vid)

bet365

Ισως στην καλύτερη φετινή εμφάνισή της, η Νάπολι διέλυσε τη Λάτσιο και βρίσκεται στο -2 από τις θέσεις του Champions League. Κέρδισε πέναλτι ο Κώστας Μανωλάς.

Θεωρητικά θα ήταν το πιο ανταγωνιστικό ματς της αγωνιστικής στο Καμπιονάτο. Στην πράξη εξελίχτηκε στην μάλλον καλύτερη φετινή εμφάνιση της Νάπολι, η οποία μετέτρεξε την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στη Λάτσιο, σε παράσταση για ένα πρωταγωνιστή. Οι Παρτενοπέι ειδικά στην πρώτη ώρα του αγώνα είχαν φτάσει στο σκορ στο 4-0 και το φινάλε τους βρήκε στο εμφατικό 5-2 και στο -2 από τις θέσεις του Champions League.

Ο Κώστας Μανωλάς κέρδισε πέναλτι νωρίς, με τον Ινσίνιε να το εκτελεί εύστοχα (7'), για να ξαναχτυπήσει αργότερα (53'). Ενδιάμεσα (12') είχε βρει δίχτυα ο Πολιτάνο, με τον Μέρτενς να συμπληρώνει το καρέ (65') και να δακρύζει, καθώς έχασε τη γιαγιά του. Πάντως ήταν ιστορικό γκολ για τον Βέλγο επιθετικό, μιας και με 102 τέρματα πλέον ισοφάρισε στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας στη Serie A τον Αντόνιο Βόγιακ (1929-'35).

Ιμόμπιλε (70') και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (74') πήγαν να βάλουν στο παιχνίδι τους Λατσιάλι, αλλά ο Οσιμέν (80') τους άφησε με τη διάθεση και κλείδωσε την επιστροφή της Νάπολι στις νίκες, βάζοντας τέλος στο σερί τεσσάρων νικηφόρων αγωνιστικών των Ρωμαίων.

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μερέτ, Μανωλάς (71' Ραχμάνι), Κουλιμπαλί, Χισάι, Ντι Λορέντσο, Μπακαγιόκο (89' Λομπότκα), Φαμπιάν Ρουίθ, Πολιτάνο (71' Λοσάνο), Ζιελίνσκι (82' Ελμας), Ινσίνιε, Μέρτενς (72' Οσιμέν)

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ρέινα, Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Ράντου, Λέιβα (58' Κατάλντι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (83'Ακπρο), Λουίς Αλμπέρτο (64' Περέιρα), Φάρες (65' Λούλιτς), Λατσάρι, Κορέα, Ιμόμπιλε (83' Μουρίκι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα