Ρόμα – Μίλαν 1-2: Ο Ρέμπιτς την κράτησε «ζωντανή» και στο -4 από την Ίντερ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρόμα – Μίλαν 1-2: Ο Ρέμπιτς την κράτησε «ζωντανή» και στο -4 από την Ίντερ (vids)

bet365

Παρ' ότι έχασε με μυϊκό τραυματισμό τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Μίλαν πέρασε με νίκη από την αλώβητη μέχρι τώρα έδρα της Ρόμα (2-1), επέστρεψε στις νίκες και παρέμεινε στο -4 από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες και την απογευματινή νίκη της Ίντερ επί της Τζένοα, η οποία είχε φέρει τους Νερατζούρι στο +7, η νίκη της Μίλαν στο «Ολίμπικο» επί της Ρόμα ήταν επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

Παρ' ότι οι Τζιαλορόσι ήταν αήττητοι εντός έδρας μέχρι απόψε, οι Ροσονέρι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί, επικράτησαν με 2-1 και επανέφεραν την διαφορά τους από τους Νερατζούρι στους τέσσερις βαθμούς.

Απίθανο πρώτο ημίχρονο, με τρία (ορθά) ακυρωθέντα γκολ από Χένριχ Μκχιταριάν, Φικάγιο Τομόρι και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον Σουηδό να χάνει πολύ σημαντικές ευκαιρίες και τον Σιμόν Κιάερ να έχει κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι.

Έμοιαζε ανεξήγητο πως το αποτέλεσμα παρέμενε 0-0, μέχρι που έδωσε τη... λύση το VAR. Ο Φεντερίκο Φάτσιο πάτησε τον Ντάβιντε Καλάμπρια στη γωνία της περιοχής, ο διαιτητής είδε την φάση στο βίντεο και έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο Φρανκ Κεσιέ έγραψε το 0-1 με το όγδοο φετινό του γκολ (43').

Η Ρόμα, η οποία με νίκη θα ανέβαινε στην 3η θέση, ξεπερνώντας Γιουβέντους και Αταλάντα, έχασε και αυτές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας όμως να σκοράρει στο δεύτερο (50'), με πολύ ωραίο σουτ του Ζορντάν Βερετού (10ο γκολ του Γάλλου φέτος).

Ο Ίμπρα, ο οποίος έπαιζε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό από το πρώτο ημίχρονο, δεν άντεξε και αποχώρησε, δύο λεπτά προτού ο Άντε Ρέμπιτς, με πολύ ωραία κίνηση και σουτ, δώσει ξανά προβάδισμα στην Μίλαν, το οποίο αποδείχθηκε και τελειωτικό (58'). Και ο Κροάτης, πάντως, αποχώρησε τραυματίας.

Η Ρόμα πάλεψε για να ισοφαρίσει εκ νέου, δεν της δόθηκε ένα πιθανό πέναλτι σε ανατροπή του Μκχιταριάν, η Μίλαν άντεξε μέχρι τέλους και έμεινε «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου.

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Πάου Λόπεθ – Μαντσίνι, Κριστάντε, Φάτσιο (62' Μπρούνο Πέρες) - Κάρσντορπ, Βιγιάρ (70' Ελ Σααράουϊ), Βερετού (79' Ντιαβαρά), Σπινατσόλα – Πελεγκρίνι, Μκχιταριάν – Μπόρχα Μαγιοράλ (79' Πέδρο).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα – Καλάμπρια, Τομόρι, Κιάερ, Ερναντές – Τονάλι (83' Μεϊτέ), Κεσιέ – Σαλεμάκερς (83' Σάμου Καστιγιέχο), Τσαλχάνογλου (46' Ντίαθ), Ρέμπιτς (67' λ. τρ. Κρούνιτς) - Ιμπραΐμοβιτς (56' λ. τρ. Ραφαέλ Λεάο).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

SERIE A Τελευταία Νέα