Γιουβέντους - Σασουόλο 3-1: Ο θρύλος Κριστιάνο «γλύκανε» τα προβλήματα (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Γιουβέντους - Σασουόλο 3-1: Ο θρύλος Κριστιάνο «γλύκανε» τα προβλήματα (vid)

bet365

Η Σασουόλο των 10 παικτών για ένα ημίχρονο τη ζόρισε, οι τραυματισμοί ΜακΚένι-Ντιμπάλα προστέθηκαν στα προβλήματα ενόψει των ντέρμπι με Ίντερ και Νάπολι, όμως, ο Νο1 σκόρερ όλων των εποχών, πλέον, Κριστιάνο Ρονάλντο, ξόρκισε τα πάντα για τη Γιουβέντους στο φινάλε (3-1).

Οι στατιστικολόγοι είχαν προβλέψει ότι το ματς θα είναι ραντεβού με την ιστορία. Στιγμές πριν το φινάλε, η Γιουβέντους έδειχνε ανακουφισμένη που βρήκε το νικητήριο γκολ απέναντι στη ζόρικη Σασουόλο, που μόνο πιο εύκολο δεν έκανε το έργο στους Μπιανκονέρι παίζοντας με παίκτη λιγότερο για όλο το 2ο μέρος. Στο τέλος της βραδιάς, όσα προβλήματα κι αν προστέθηκαν στη λίστα του Αντρέα Πίρλο ενόψει της συνέχειας, η Γηραιά Κυρία πήρε το τρίποντο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα επισκίασε ξανά όλα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έβαλε το πιο… γλυκό και ιστορικό κερασάκι στην τούρτα στο 90+2’ (3-1) και ισοφάρισε έτσι τον Γιόζεφ Μπίτσαν στο Νο1 των σκόρερ όλης της επίσημης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Οι ισορροπίες ήταν λεπτές από την αρχή του ματς και οι «εφιάλτες» ζωντανοί για τους γηπεδούχους, που έχασαν τραυματίες τόσο τον Γουέστον ΜακΚένι στο 16’, όσο και τον Πάουλο Ντιμπάλα στο 42’ (ήδη θετικοί στον κορονοϊό οι Ντε Λιχτ, Σάντρο, Κουαδράδο). Λίγα λεπτά αργότερα, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, η αποβολή του Πέδρο Ομπίανγκ με απευθείας κόκκινη κάρτα «χρύσωσε» το χάπι, αφού πρώτα κατατρόμαξε για τρίτη φορά άπαντες λόγω του σκληρού μαρκαρίσματος στον Κιέζα.

Μπορεί ο Ντανίλο να μετουσίωσε την αριθμητική υπεροχή άμεσα σε προβάδισμα (50’), ωστόσο, οι Μπιανκοβέρντι του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι δεν θα κάθονταν άπραγοι. Και το απέδειξαν στο 58’, με τον Ντεφρέλ να ισοφαρίζει και να σημειώνει το πρώτο γκολ που δέχεται εντός έδρας η Γιουβέντους στο πρωτάθλημα με παίκτη παραπάνω από το 2013 (ντέρμπι με Μίλαν)!

Παρά τα χίλια προβλήματα, το φινάλε ήταν λυτρωτικό και ιστορικό. Ο Ράμσεϊ ήταν αυτός που έβαλε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους στο 82’, για να πάρει τη σκυτάλη στο φινάλε ο απόλυτος μύθος, Κριστιάνο Ρονάλντο και να γράψει ιστορία με φοβερό κατέβασμα, μπάσιμο στην περιοχή και τελείωμα προ του Γιώργου Κυριακόπουλου. Τι κι αν δεν σκόραρε απέναντι στη Μίλαν, τι κι αν ήταν αρνητικός στο μεγαλύτερο μέρος του ματς; Το αιώνιο ρεκόρ του Μπίτσαν ισοφαρίστηκε ήδη (759 γκολ), ο ίδιος πέτυχε και 2η ολόδική του επίδοση αφού έγινε ο μοναδικός με 15+ γκολ πρωταθλήματος στις τελευταίες 15 σερί σεζόν και πλέον, το επόμενο, 760ο γκολ του θα γίνει αυτόματα και το πιο σπουδαίο της συλλογικής του καριέρας.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντεμιράλ, Φράμποτα, Κιέζα (86’ Μπερναρντέσκι), Μπεντανκούρ (46’ Ραμπιό), Αρτούρ, ΜακΚένι (16’ Ράμσεϊ, 86’ Μοράτα), Ντιμπάλα (42’ Κουλουσέφσκι), Κριστιάνο

Σασουόλο (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Κονσίλι, Μουλντούρ (73’ Οντέι), Κίριχες (87’ Αϊχάν), Φεράρι, Κυριακόπουλος, Λοκατέλι, Ομπίανγκ, Ντεφρέλ (67’ Μπογκά), Τζούρισιτς (46’ Λοπέζ), Τραορέ, Καπούτο (46’ Τόλγιαν)

 

SERIE A Τελευταία Νέα