Ο Μπουφόν ψηφίστηκε από Νικοπολίδη κι άλλους 17 κίπερ ως ο κορυφαίος στην ιστορία

Gazzetta team
Ο Μπουφόν ψηφίστηκε από Νικοπολίδη κι άλλους 17 κίπερ ως ο κορυφαίος στην ιστορία

bet365

Το απόλυτο «Νο1» στην ιστορία του ποδοσφαίρου αναδείχθηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μέσα από την ψηφοφορία της «Gazzetta Dello Sport», στην οποία πήραν μέρος 18 καταξιωμένοι κίπερ, ανάμεσά τους και ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Το να θεωρείσαι ο κορυφαίος της εποχής σου, από κοινό, media και θεσμούς λέει πολλά. Το να αναγνωρίζεσαι ως ο καλύτερος όλων των εποχών και μάλιστα από τους συναδέλφους σου μιλά από μόνο του για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος κέρδισε έναν άτυπο, αλλά ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο, μέσα από την ψηφοφορία της «Gazzetta Dello Sport» για το απόλυτο Νο1 του ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο αυτό, 18 καταξιωμένοι κίπερ από 18 διαφορετικές χώρες ανέδειξαν στην κορυφή τον θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου με 7 ψήφους, μία εκ των οποίων άνηκε στον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, ανάμεσα σε ονόματα όπως ο Μάνουελ Νόιερ, ο Ντίνο Τζοφ, ο Πέτερ Σμάιχελ, ο Ζούλιο Σέζαρ και ο Σαντιάγκο Κανιθάρες.

«Είδα πρώτη φορά τον Μπουφόν σε ένα φιλικό, όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Ο Τζίτζι έπαιζε στην Πάρμα και ήταν 19 χρονών. Πάντα μου άρεσε πολύ, είναι πολύ σημαντικό να είσαι τόσο σταθερός στο κορυφαίο επίπεδο για τόσα πολλά χρόνια. Είναι φανταστικό το ότι βρίσκεται στην κορυφή για τόσο μεγάλο διάστημα. Για αυτό και αποτελεί το δικό μου Νο1», ήταν τα λόγια του πρώην διεθνή τερματοφύλακα στην ιστοσελίδα του ιταλιού Μέσου.

Στη 2η θέση με 5 ψήφους βρέθηκε ο Λεβ Γιασίν, ενώ 3ος τερμάτισε ο Τζοφ με 2 ψήφους. Από μία φορά ψηφίστηκαν οι Γκόρντον Μπανκς, Ίκερ Κασίγιας, Σεπ Μάιερ, Λαντισλάο Μαζούρκιεβιτς, Ροτζέριο Σένι, Κλαούντιο Ταφαρέλ και Πέτερ Σμάιχελ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα