Σορεντίνο: «Ο Ρονάλντο δεν σε κοιτάει ποτέ στα μάτια όταν εκτελεί πέναλτι» (vid)

Κώστας Τόπας
Σορεντίνο: «Ο Ρονάλντο δεν σε κοιτάει ποτέ στα μάτια όταν εκτελεί πέναλτι» (vid)

bet365

Για την πρώτη φορά που έπιασε πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, μίλησε ο άλλοτε τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στέφανο Σορεντίνο.

Ο Στέφανο Σορεντίνο ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Serie A και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Football Italia» εξήγησε πως είναι να αντιμετωπίζεις τον «CR7» από την άσπρη βούλα.

«Συνέχεια μελετάω τους αντιπάλους μου σε περίπτωση πέναλτι. Πριν από κάθε παιχνίδι μαζί με το προσωπικό της ομάδας και τους υπόλοιπους προπονητές παρακολουθούμε βίντεο με παίκτες των άλλων ομάδων. Εξετάζουμε τα πάντα. Πως κινούνται οι παίκτες πριν εκτελέσουν πέναλτι, πόσα βήματα παίρνουν, το αποτέλεσμα του αγώνα στο τέλος, τα πάντα και στο τέλος αποφασίζουμε μία στρατηγική», ανέφερε αρχικά ο άλλοτε γκολκίπερ της ΑΕΚ και στη συνέχεια μίλησε για την πρώτη φορά που απέκρουσε πέναλτι του Ρονάλντο.

«Πριν το παιχνίδι είχα πει πως αν η Γιουβέντους κερδίσει πέναλτι με εμάς τότε ο Ρονάλντο θα εκτελέσει στην αριστερή γωνία μου. Το ήξερα. Υπάρχει όμως και μία ιστορία πίσω από αυτό. Οταν ήμουν στο νοσοκομείο μετά την σύγκρουση που είχα με τον Ρονάλντο στον αέρα, μου έστειλε μήνυμα για να ρωτήσει πως είμαι και είπαμε πως στο επόμενο μας παιχνίδι στον δεύτερο γύρο θα ανταλλάξουμε φανέλες. Οταν ήρθε αυτό το παιχνίδι και τελείωσε πήγα στον Ρονάλντο και μου είπε πως ήδη έδωσε τη φανέλα του σε κάποιον άλλον συμπαίκτη μου. Ετσι κι εγώ αντάλλαξα με τον φίλο μου Πάουλο Ντιμπάλα.

Τώρα που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα ακούς τα πάντα αλλά με τις εκτελέσεις πέναλτι του Ρονάλντο δεν έχει αλλάξει κάτι. Τότε δεν του είχα μιλήσει πριν εκτελέσει. Προσπάθησα να τον κοιτάξω στα μάτια αλλά αυτός δεν με έβλεπε. Ποτέ δεν το κάνει. Μου αρέσει να βλέπω τους εκτελεστές πέναλτι στα μάτια για να προσπαθώ να καταλαβαίνω που θα εκτελέσουν. Τα πέναλτι είναι και θέμα ψυχολογίας. Εάν τους "ενοχλήσεις" μπορεί να επηρεαστούν και να σε ευνοήσει αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα