Πάολο Ρόσι: Τα γκολ της χρονιάς που βγήκε πρώτος σκόρερ στο Καμπιονάτο με την Βιτσέντζα (vid)

Φώτης Καρακούσης
Πάολο Ρόσι: Τα γκολ της χρονιάς που βγήκε πρώτος σκόρερ στο Καμπιονάτο με την Βιτσέντζα (vid)

bet365

Από τα 22 του ο Πάολο Ρόσι έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι, καταφέρνοντας με τη φανέλα της Βιτσέντζα να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Καμπιονάτο με 24 γκολ σε 30 ματς.

Μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί μέσα σε λίγες μέρες την απώλεια ενός ακόμα σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Πάολο Ρόσι ο οποίος στα 64 του έφυγε από την ζωή αφήνοντας ένα μεγάλο κενό. Ένας παίκτης που ναι μεν συνέδεσε το όνομά του με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, στο οποίο οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του τίτλου με 6 γκολ, ωστόσο για πρώτη φορά συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό την περίοδο 1977-78.

Την προηγούμενη είχε καταφέρει με την Βιτσέντζα να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας, αλλά δεν του έφτανε αυτό. Με τη φανέλα της Βιτσέντζα στην πρώτη του χρονιά στο Καμπιονάτο ήταν εντυπωσιακός, καθώς σε 30 παιχνίδια σκόραρε 24 φορές, από τις οποίες τις 7 από την γραμμή του πέναλτι και βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα σε ηλικία μόλις 22 ετών. Δείτε τα 24 γκολ του Ρόσι εκείνη την χρονιά.

 

SERIE A Τελευταία Νέα