Νάπολι – Μίλαν 1-3: Νέο σόου του Ίμπρα, διπλό - οιωνός τίτλου και πάντα πρώτη! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Νάπολι – Μίλαν 1-3: Νέο σόου του Ίμπρα, διπλό - οιωνός τίτλου και πάντα πρώτη! (vids)

bet365

Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να σκοράρει δις και να φτάνει τα δέκα γκολ, η πολύ αποτελεσματική Μίλαν νίκησε μέσα στην έδρα της Νάπολι (3-1) για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και παραμένει μόνη πρώτη στην Serie A.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2010, η Μίλαν νικούσε στην έδρα της Νάπολι (2-1) για την όγδοη αγωνιστική της Serie A, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να βρίσκει δίχτυα. Λίγους μήνες αργότερα, οι Ροσονέρι κατακτούσαν το 18ο και τελευταίο μέχρι σήμερα πρωτάθλημα τους.

Δέκα χρόνια (και λίγες ημέρες) αργότερα, πάλι για την όγδοη αγωνιστική, η Μίλαν του Ντανιέλε Μπονέρα, αντικαταστάτη του (απόντα λόγω κορονοϊού) Στέφανο Πιόλι, νίκησε και πάλι στο «Σαν Πάολο» για πρώτη φορά έκτοτε (3-1), με τον αειθαλή Ίμπρα να σκοράρει δις αυτή την φορά! Λέτε να έχουμε ριπίτ τίτλου για την Μίλαν στο τέλος της σεζόν;

Αν, πάντως, επιδεικνύει την αποτελεσματικότητα που την κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει πολλές πιθανότητες. Η παρέα του Ίμπρα είχε πολύ λιγότερες τελικές από την ομάδα του πρώην (αλλά πάντα στην ψυχή) Μιλανέζου Τζενάρο Γκατούζο, αλλά παρ' όλα αυτά έφτασε στην σπουδαία νίκη.

Και αυτό, κυρίως, το οφείλει στο φονικό ένστικτο του 39χρονου Σουηδού, ο οποίος σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τεό Ερναντές, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του (20').

Οι φιλοξενούμενοι... κάθισαν στο γκολ και κλείστηκαν πίσω, δίνοντας την μπάλα στη Νάπολι, η οποία ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές (αλλά, βεβαίως, πολύ λιγότερο ουσιαστική) και άγγιξε την ισοφάριση στο 27', σε τριπλή ευκαιρία με Μπακαγιόκο (απέκρουσε ο Ντοναρούμα), Ντι Λορέντσο (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι) και Λοσάνο (νέο «στοπ» του Ντοναρούμα).

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ»

Η Μίλαν άντεξε τη ναπολιτάνικη πίεση μέχρι την ανάπαυλα και στο δεύτερο μέρος, ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ με, ποιον άλλο, τον Ίμπρα. Μετά από αντεπίθεση, ο Άντε Ρέμπιτς σέντραρε στον θαυματουργό Ζλάταν, ο οποίος με το γόνατο έγραψε το 0-2 (54') και έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα, όντας μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Μίλαν που φτάνει τα 10+ γκολ μετά από οκτώ αγωνιστικές, μετά τους θρύλους Γκούναρ Νόρνταλ (10 την σεζόν 1950-51) και Μάρκο Φαν Μπάστεν (12 την 1992-93).

Θρύλος, βεβαίως, είναι και ο Ιμπραΐμοβιτς, το δεύτερο γκολ του οποίου δεν πτόησε τη Νάπολι, η οποία πίεσε και κατάφερε να μειώσει με πλασέ μέσα στην περιοχή του Ντρις Μέρτενς (63'), ύστερα από λάθος του Φρανκ Κεσί.

Η προσπάθεια αντεπίθεσης της ομάδας του Κώστα Μανωλά, όμως, κόπηκε απότομα από την (ορθή) αποβολή του πρώην Ροσονέρο Τιμουέ Μπακαγιόκο (67'), η οποία υποχρέωσε τη Νάπολι να είναι και λίγο πιο προσεκτική στην άμυνα.

Ο Ίμπρα αποχώρησε λίγο πριν από το φινάλε λόγω ενοχλήσεων, αλλά την σκυτάλη πήρε ο 21χρονος Νορβηγός Γιένς Πέτερ Χάουγκε, ο οποίος στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων «χόρεψε» τον Μανωλά και νίκησε τον Άλεξ Μερέτ, για να βάλει σκανδιναβική σφραγίδα στο τέταρτο διπλό της Μίλαν σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι αήττητοι Ροσονέρι οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας με είκοσι βαθμούς (δεύτερη η εκπληκτική Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου, με 18), ενώ η Νάπολι έπεσε στην έκτη θέση, στο -6 πλέον από την κορυφή.

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Φαμπιάν Ρουίθ (90' Ελμάς), Μπακαγιόκο - Λοσάνο (56' Ζιελίνσκι), Πολιτάνο (68' Πετάνια), Ινσίνιε – Μέρτενς.

Μίλαν (Ντανιέλε Μπονέρα): Ντοναρούμα – Καλάμπρια, Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντές – Μπενασέρ, Κεσί – Σαλεμέκερς (73' Σάμου Καστιγιέχο), Τσαλχάνογλου (87' Κρούνιτς), Ρέμπιτς (74' Χάουγκε) - Ιμπραΐμοβιτς (78' λ. τρ. Κολόμπο).

Διαβάστε εδώ το LIVE του αγώνα!

 

SERIE A Τελευταία Νέα