Ίντερ - Μίλαν 1-2: Derby Della... Ζλάταν! (vid)

Ίντερ - Μίλαν 1-2: Derby Della... Ζλάταν! (vid)

bet365

Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο διπλό πρωταθλήματος, η Μίλαν έσπασε τα «δεσμά» απέναντι στην Ίντερ (1-2) χάρη στον μοναδικό Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που όπως και τότε «καθάρισε» επί προσωπικού (2 γκολ) και οδηγεί τους Ροσονέρι στην κορυφή του Campionato.

Ήταν Νοέμβριος του 2010 όταν η Μίλαν έφευγε για τελευταία φορά νικήτρια στο «Derby Della Madonina» ως φιλοξενούμενη, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ. Πρωταγωνιστής σε εκείνη την αναμέτρηση ήταν ο τότε νεοαποκτηθέντας αστέρας, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα. Έκτοτε, χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια ώστε οι Ροσονέρι να πανηγυρίσουν στο «Μεάτσα», σε ματς πρωταθλήματος. Και τα βασικά συστατικά παρέμειναν ίδια.

Ο Σουηδός σταρ ευτυχώς υπάρχει και πάλι στη ζωή της Μίλαν, στα 39 του χρόνια, κι αφού κατατρόπωσε τον κορονοϊό, έπραξε αναλόγως και κόντρα στους Νερατζούρι (1-2), αποδεικνύοντας ότι μαζί του οι Μιλανέζοι σπάνε κάθε αρνητική παράδοση και ηγούνται σταθερά της φετινής κούρσας του Campionato.

Μπορεί να μην είχε αγωνιστεί για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, αλλά ο «Μπέντζαμιν Ζλάταν» χρειάστηκε μόλις 16 λεπτά για να επεκτείνει τον μύθο του στα ντέρμπι μεταξύ Ίντερ και Μίλαν και να διαμορφώσει την αναμέτρηση. Στο 12', μετά από δική του προσποίηση, κέρδισε πανέξυπνα το καθαρό πέναλτι του Κολάροφ και παρά την απόκρουση του Χαντάνοβιτς, με δεύτερη ευκαιρία άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 24ο σερί ματς που η Μίλαν σκοράρει σε παιχνίδι τη Serie A, ρεκόρ 47 χρόνων!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ραφαέλ Λεάο τα έκανε όλα σωστά στην κούρσα του και με σέντρα ακριβείας, τροφοδότησε τον Ζλάταν που εκτέλεσε τον Χαντάνοβιτς για το 0-2. Με αυτό το γκολ, ο Σουηδός έφτασε τα 9 τέρματα στα ντέρμπι του Μιλάνου και ισοφάρισε το ρεκόρ του Σίλβιο Πιόλα, σκοράροντας για 4η φορά 2+ γκολ στη Serie A μετά τα 38 του χρόνια!

Το κρεσέντο του Ζλάταν προκάλεσε ψυχρολουσία στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε, που πλήρωσε τα πολλά αμυντικά κενά, απόρροια και των πολλών απουσιών λόγω Covid-19 (Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Γιανγκ). Ωστόσο, σταδιακά ήρθε η αντίδραση, η οποία κορυφώθηκε με το γκολ του Λουκάκου στο 28' μετά την ασίστ του Πέρισιτς.

Όσο κι αν «πονούσε» αμυντικά, στο δεύτερο μέρος η Ίντερ απέκτησε τον έλεγχο του ματς, απείλησε με την κεφαλιά του Χακίμι έπειτα από την πανέξυπνη σέντρα του Βιδάλ στο 59' και με εξαίρεση ένα σουτ του Κρούνιτς στο 72', δεν κινδύνευσε να μείνει ξανά εκτός παιχνιδιού. Τα παράπονα για τη διαιτησία του Μαριάνι και τις αποφάσεις του VAR, μάλλον δικαιολογημένα, καθώς στο 75', ο Λουκάκου κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Ντοναρούμα, όμως, μετά την εξέταση της φάσης δόθηκε τελικά οφσάιντ. Ωστόσο, στο replay φάνηκε πως η μπάλα έφτασε στον Βέλγο από κόντρα σε πόδια αντιπάλου κι όχι από την αρχική πάσα του Έρικσεν. Η αμφιλεγόμενη κρίση δεν επηρέασε τους Νερατζούρι, που με τον Λουκάκου κυνήγησε μέχρι και το 95' το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν το βρήκε ποτέ.

Έτσι, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, από την πρωτοπόρο Μίλαν που συνέχισε με το απόλυτο (4Χ4) και δεν παύει να ονειρεύεται την επάνοδό της στο κορυφαίο σκαλί του ιταλικού ποδοσφαίρου. Εκεί, δηλαδή, που ανήκει.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Κολάροφ, Χακίμι, Μπρόζοβιτς (67' Έρικσεν), Βιδάλ (83' Σάντσες), Πέρισιτς, Μπαρέλα, Μαρτίνες, Λουκάκου

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Κεσιέ (87' Τονάλι), Σελεμέκερς (62' Καστιγιέχο), Τσαλχάνογλου, Λεάο (62' Κρούνιτς), Ιμπραΐμοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

SERIE A Τελευταία Νέα