Ρόμα - Φιορεντίνα 2-1: «Κλειδώνει» την 5η θέση (vid)

Gazzetta team
Ρόμα - Φιορεντίνα 2-1: «Κλειδώνει» την 5η θέση (vid)

bet365

Χάρη σε δύο πέναλτι του Βερετού (45', 87'), η Ρόμα πήρε το τρίποντο κόντρα στη Φιορεντίνα (2-1) και ξέφυγε στο +4 από τη Μίλαν στη «μάχη» της 5ης θέσης. Σώθηκαν και μαθηματικά Ουντινέζε και Τορίνο.

Το προ εβδομάδας «Χ» απέναντι στην Ίντερ από το γκολ του Λουκάκου στο 87' της «μουτζουρώνει» το απόλυτο σερί, αλλά η φόρμα της Ρόμα είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι Τζιαλορόσι επικράτησαν της Φιορεντίνα με 2-1, σημείωσαν το 6ο συναπτό παιχνίδι τους μακριά από την ήττα και κάπως έτσι εξαφανίζουν σιγά σιγά τα νέφη που είχε επαναφέρει η Μίλαν σχετικά με την κατάληψη της 5ης θέσης (στο +4 πλέον).

Χάρη στον Τζόρνταν Βερετού και τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (45', 87'), η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα πήρε το τρίποντο κόντρα στους Βιόλα (ισοφάρισε προσωρινά με τον Μιλένκοβιτς στο 54') και με δύο αγωνιστικές να απομένουν, χρειάζεται ένα τρίποντο στο Τορίνο, είτε απέναντι στη Γκρανάτα, είτε στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους, για να κλειδώσει και μαθηματικά την έξοδο στους ομίλους του Europa League.

Σώθηκαν Ουντινέζε και Τορίνο

Έληξε μια και καλή ο συναγερμός κινδύνου για Ουντινέζε και Τορίνο. Οι Μπιανκονέρι έφυγαν με το σπουδαίο διπλό από την έδρα της Κάλιαρι χάρη στο γκολ του Οκάκα μόλις στο 3' και σε συνδυασμό με την ήττα της Λέτσε, εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Serie A δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε (στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη).

Ταυτόχρονα, για την Τορίνο αρκούσε ο βαθμός και τον πήρε έστω και στην έδρα της ουραγού Σπαλ, με τον Βέρντι να κάνει το 0-1 στο 57' και τον Ντ' Αλεσάντρο να ισοφαρίζει στο 80'. Στο +7 από τη Λέτσε η Γκρανάτα και τη 16η θέση.

 

SERIE A Τελευταία Νέα