Λάτσιο - Κάλιαρι 2-1: Επιτέλους νίκη, με το 31ο γκολ του Ιμόμπιλε (vid)

Gazzetta team
Λάτσιο - Κάλιαρι 2-1: Επιτέλους νίκη, με το 31ο γκολ του Ιμόμπιλε (vid)

bet365

Σκοράρει ο Ιμόμπιλε, νικάει η Λάτσιο. Μετά από αρνητικό σερί 5 αγώνων, οι Ρωμαίοι επικράτησαν της Κάλιαρι (2-1) χάρη στο 31ο γκολ του Ιταλού «killer», ο οποίος ξεπέρασε εκ νέου τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ.

Η φετινή Λάτσιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Τσίρο Ιμόμπιλε και το αντίστροφο. Από το restart της Serie A κι έπειτα, κάθε ματς στο οποίο ο Ιταλός αρχισκόρερ βρίσκει δίχτυα, συνοδεύεται με τρίποντο. Κάτι τέτοιο, όμως, συνέβη μόλις σε δύο περιπτώσεις σε αυτό το διάστημα, με την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι να μετρά πέντε διαδοχικές αποτυχίες, όσα και τα ματς του Ιμόμπιλε μακριά από τα δίχτυα, κι από διεκδικήτρια του Scudettto να κατρακυλά στην 4η θέση.

Ωστόσο, η υποχώρηση επιτέλους σταμάτησε και η Λάτσιο επέστρεψε στον δρόμο των νικών, απέναντι στην Κάλιαρι (2-1).

Παρά το γεγονός ότι «φλέρταραν» με νέο στραπάτσο, καθώς στο 45’ ο Σιμεόνε έβαλε μπροστά τους Ροσομπλού- για τους οποίους θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ και ο Ζοάο Πέδρο με απίθανο απευθείας φάουλ που ακυρώθηκε μόλις στο 3’-αυτή τη φορά οι Λατσιάλι είχαν σφυγμό.

Η άμεση απάντηση από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 47’ έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία και το επισφράγισμα της ανατροπής ήταν δουλειά του Νο1 πιστολιού της Serie A. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε σκόραρε στο 60’ για το 2-1 και έριξε από τη σχετική κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ανεβαίνοντας μόνος του πλέον με 31 γκολ στην πρώτη θέση, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και κάνει βάσιμες σκέψεις για το Χρυσό Παπούτσι.

Το τελικό τρίποντο πάντως δεν είχε βαθμολογικό αντίκτυπο, αφού η Λάτσιο παρέμεινε 4η (72 βαθμούς), στο -2 βέβαια, από τη 2η Αταλάντα και στο -8 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, παραμένοντας τυπικά, τουλάχιστον, ζωντανή στην υπόθεση τίτλου. Από την άλλη, η Κάλιαρι του Μπάμπη Λυκογιάννη συνέχισε χωρίς νίκη για 7ο σερί ματς, με τον Έλληνα μπακ να παίζει βασικός και να αντικαθίσταται στο 84’.

 

SERIE A Τελευταία Νέα