ΠΑΟΚ: Σε ηλικία 82 ετών «έφυγε» ο Σέρτζιο Βάτα

ΠΑΟΚ: Σε ηλικία 82 ετών «έφυγε» ο Σέρτζιο Βάτα

bet365

Ο Ιταλός προπονητής, με μεγάλη θητεία στο ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας και ένας από τους κορυφαίους σκάουτερ νεαρών ταλέντων, είχε περάσει κι από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2002.

Ο Σέρτζιο Βάτα έφυγε τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/7) από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας, καθώς ήταν ένας από τους καλύτερους σκάουτερ και προπονητής πολλών ομάδων.

Αναδείχθηκε στην Τορίνο, με τις ακαδημίες της οποίας κατέκτησε τα πάντα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Εργάστηκε σε πολλές ακαδημίες ομάδων, όπως και σε μικρές εθνικές ομάδες της Ιταλίας, στα χέρια του αναδείχθηκαν ποδοσφαιριστές όπως ο Βιέρι, ο Λεντίνι και ο Ντίνο Μπάτζιο.

«Ένας αληθινός μάγος», όπως τον χαρακτηρίζει σήμερα η «Corriere della Sera».

Ασχολήθηκε και με το γυναικείο ποδόσφαιρο, ενώ το καλοκαίρι του 2002 ο Γιώργος Μπατατούδης τον έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στα πλαίσια μιας συνεργασίας με τη Γιουβέντους που δεν προχώρησε ποτέ!

Τότε, ο Βάτα προοριζόταν για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ωστόσο πρόλαβε και συμμετείχε σε μερικές προπονήσεις της πρώτης ομάδας όταν αποχώρησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Λορέντσο Ντελισάντι, ενδιάμεσος κρίκος της πολυσυζητημένης συνεργασίας ΠΑΟΚ – Γιουβέντους, ήταν πάντα στο πλευρό του στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέμειναν για λίγους μήνες πριν διακοπεί οριστικά η συνεργασία τους.

Για τον «Δικέφαλο» προοριζόταν προπονητής της πρώτης ομάδας ο Τζουζέπε Ματεράτζι, ωστόσο προέκυψε συμφωνία με τον Αγγελο Αναστασιάδη και οι Ιταλοί «εξαφανίστηκαν» από την Τούμπα μέσα σε μια νύχτα!

 

SERIE A Τελευταία Νέα