Ψηφίσατε: Η «ιταλική» Γιουβέντους έχει την πιο δυνατή 11αδα (pics)

Ψηφίσατε: Η «ιταλική» Γιουβέντους έχει την πιο δυνατή 11αδα (pics)

Ψηφίσατε: Η «ιταλική» Γιουβέντους έχει την πιο δυνατή 11αδα (pics)

bet365

H Γιουβέντους χωρίστηκε σε all-time 11αδες με κριτήριο την εθνικότητα και το κοινό του gazzetta.gr ανέδειξε εκείνη της Ιταλίας ως την κορυφαία μεταξύ των επιλογών.

Ανέκαθεν η Γιουβέντους αποτελούσε την πιο «ιταλική» ομάδα. Ως προς τη νοοτροπία, τον τρόπο με τον οποίο πετύχαινε τις ευρωπαϊκές της διακρίσεις, τις «σημαίες» που έμεναν στο πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου. Αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα του παρακάτω poll, όπου η «ιταλική» Γιουβέντους κυριάρχησε απέναντι στις αντίπαλες «εκδόσεις» της ομάδας!

Το gazzetta.gr έβαλε τη φαντασία να δουλέψει, συγκέντρωσε τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και έφτιαξε 11αδες με αυτό το κριτήριο.

Στους «μπιανκονέρι» η ψήφος του κοινού πήγε στην Ιταλία, που συνδύασε παρελθόν και παρόν με τρόπο τέτοιο που «δεν είχε» αντίπαλο!

Πέντε 11αδες «βγαλμένες» από το Ντέλε Άλπι και το Juventus Stadium, χωρισμένες ανα εθνικότητα! Μαζί Μπουφόν, Σιρέα και Μπάτζιο για την Ιταλία, Ζιντάν, Πλατινί και Τρεζεγκέ για τη Γαλλία, Ντε Λιχτ, Ντάβιντς και Ρονάλντο στην «Best of Europe»! Και Βραζιλία και «Best of Latin America», με το Πιεμόντε, στα «πόδια» των Άλπεων, να έχει φιλοξενήσει ένα σωρο τρομερούς παίκτες! Εσείς ποια 11αδα προτιμάτε; #juventus #juventusfc #juventusstadium #juventusfans #delealpi #turin #torino #piemonte #blacknwhite #seriea #calcio #italy #italia #legends #football #futebol #juve #finoallafine #forzajuventus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gazzetta.gr (@gazzetta.gr) στις

Αρχικά, μια άμυνα-όνειρο: Τζεντίλε, Σιρέα, Φεράρα και Κιελίνι προσομοιάζουν σε ό,τι πιο ασφαλές, σίγουρο, σταθερό θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε προπονητής, σε οποιαδήποτε εποχή! Στο κέντρο ο Πίρλο, ο Μπάτζιο και ο Ταρντέλι εξάπτουν τη φαντασία σε βαθμό υπερθετικό, με τον Ντελ Πιέρο, τον Ιντζάγκι και τον Ρόσι να ολοκληρώνουν ένα «θαύμα» και τον Μπουφόν στην άλλη άκρη του γηπέδου να φέρνει το παρελθόν στο παρόν!

Δεύτερη, με σημαντική διαφορά αναδείχθηκε η Γαλλία, που διαθέτει βέβαια «αστέρια» όπως ο Ζιντάν, ο Πλατινί και ο Τρεζεγκέ, ωστόσο μάλλον έχει και «χτυπητές» αδυναμίες. Λίγο πιο πίσω βρίσκεται η «Best of Europe» με Κριστιάνο, Ζλάταν και Νέντβεντ, ενώ υστέρησαν σημαντικά η «Best of World» και ειδικά η Βραζιλία, που μόνο... αριθμητικά μπόρεσε να συγκροτήσει 11αδα!

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως ο σκοπός της συγκρότησης των 11αδων δεν ήταν η ανάδειξη των κορυφαίων, αφού πολλές φορές τα κριτήρια διαφέρουν, ούτε να φτιαχτεί μια ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί σε αγώνα. Απλά ένα «μάζεμα» των αστεριών της ιστορίας κάθε ομάδα, σε ένα ξεχωριστό «what if» που ταιριάζει μόνο στο playstation ή στο FM!

 

SERIE A Τελευταία Νέα