Σοκάρει ο Φάφα Πικό: «Ο προπονητής της Κάλιαρι με φώναζε πίθηκο»

Σοκάρει ο Φάφα Πικό: «Ο προπονητής της Κάλιαρι με φώναζε πίθηκο»

Gazzetta team
Σοκάρει ο Φάφα Πικό: «Ο προπονητής της Κάλιαρι με φώναζε πίθηκο»

bet365

Σοκαριστικές είναι οι διηγήσεις του 29χρονου Φαφά Πικό, ο οποίος αποκάλυψε τον ρατσισμό και την ψυχολογική βία που δεχόταν ως έφηβος από τον προπονητή του στη δεύτερη ομάδα της Κάλιαρι.

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε ως παίκτης των ακαδημιών της Κάλιαρι περιέγραψε ο Αμερικανός φορ, Φαφά Πικό. Ο νυν στράικερ του Ντάλας στο MLS ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής των Ροσομπλού, όπου έμεινε από το 2006 ως το 2011 και είχε να αντιμετωπίσει τον συνεχή ρατσισμό από τον τότε προπονητή του. Ο Πικό διηγήθηκε σε συνέντευξή του τα σοκαριστικά λόγια που άκουγε σε καθημερινή βάση, χωρίς να κατονομάσει το όνομά του απαράδεκτου coach, τον οποίο όπως είπε θεωρεί έναν από τους χειρότερους ανθρώπους που συνάντησε στη ζωή του:

«Καθημερινά, έπρεπε να τον αντιμετωπίζω, με αποκαλούσε πίθηκο, μου έλεγε πως πρέπει να γυρίσω πίσω στη ζούγκλα μου στην Αφρική, ότι οι μαύροι παίκτες δεν έχουν τεχνική, είστε απλά γρήγοροι, άντε τρέξτε, σας φέραμε εδώ για να τρέχετε, κλπ. Δεν με έφερε καν εκείνος στην ομάδα, ο πρόεδρος το έκανε, αλλά μου έλεγε ότι για αυτό ήμουν εκεί.

Όταν προπονούμασταν, αν έλεγα σε κάποιον νεότερο να κάνει κάτι, μου έλεγε ''Όχι, εσύ να το κάνεις που είσαι μαύρος. Μου κολλούσαν αυτοκόλλητα με μαϊμούδες στο ντουλάπι μου στα αποδυτήρια και έμπλεκα σε καυγάδες δυο φορές την εβδομάδα.

Αυτό που με βοήθησε να το αντιμετωπίσω ήταν τα μαθήματα που έδινα στο σχολείο online και το ότι μπορούσα ακόμα να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν και το ευκολότερο κομμάτι από όλα».

 

SERIE A Τελευταία Νέα