Κορονοϊός: Κατατέθηκε η νέα πρόταση για το πρωτόκολλο υγείας στη Serie A

Gazzetta team
Κορονοϊός: Κατατέθηκε η νέα πρόταση για το πρωτόκολλο υγείας στη Serie A

bet365

Oλοκληρώθηκε η σύνταξη του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου από τη λίγκα και όλοι περιμένουν με αγωνία τη συγκατάθεση της Κυβέρνησης για την έναρξη της Serie A.

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου από τη λίγκα και τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται ήδη στα χέρια του υπουργού Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα. Αν το πρωτόκολλο εγκριθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στη δράση, αλλιώς θα γίνει εξαιρετική δύσκολη η επανέναρξη. Τα βασικά σημεία των προτεινόμενων πρωτοκόλλων περιλαμβάνουν:

- Μοριακό έλεγχο των παικτών κάθε τέσσερις ημέρες και τεστ αντισωμάτων πριν το ξεκίνημα των ομαδικών προπονήσεων, ενώ έπειτα κάθε 14 ημέρες.

- Οι ποδοσφαιριστές διαμένουν στο σπίτι τους και προσέρχονται στην προπόνηση με δικά τους μέσα, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

- Αν ένας παίκτης ή μέλος του επιτελείου βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, μπαίνει σε καραντίνα. Όσοι είχαν στενή επαφή μαζί του απομονώνονται σε μέρος όπου μπορούν να συνεχίσουν τις προπονήσεις. Θα υποβάλλονται από τον γιατρό της ομάδας σε κλινικό έλεγχο και θα κάνουν τεστ ανά 48 ώρες επί δύο εβδομάδες, ενώ θα υποβληθούν άμεσα και σε τεστ αντισωμάτων.

 

SERIE A Τελευταία Νέα