Μαρκίζιο: «Ομάδες στην Ιταλία θα χρεοκοπήσουν αν σταματήσει το πρωτάθλημα»

Μαρκίζιο: «Ομάδες στην Ιταλία θα χρεοκοπήσουν αν σταματήσει το πρωτάθλημα»

Κώστας Τόπας
Μαρκίζιο: «Ομάδες στην Ιταλία θα χρεοκοπήσουν αν σταματήσει το πρωτάθλημα»

bet365

Ο πρώην μέσος της Γιουβέντους, Κλαούντιο Μαρκίζιο, προτρέπει την κυβέρνηση να δώσει το «πράσινο» φως για την επανέναρξη της Serie A, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι βασίζονται στο άθλημα και «ο μηδενικός κίνδυνος είναι αδύνατος».

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ομάδες της Serie A, μέχρι η κυβέρνηση ανακοινώσει την απόφαση της για το μέλλον του πρωταθλήματος στην Ιταλία. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Κλαούντιο Μαρκίζιο τόνισε στο «Tuttosport» πως το ποδόσφαιρο πρέπει να ξαναρχίσει καθώς αποτελεί μία σημαντική βιομηχανία.

«Αυτή τη στιγμή, το ποδόσφαιρο είναι παγιδευμένο όπως κάθε άλλο επάγγελμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι μια από τις 10 κορυφαίες βιομηχανίες αυτής της χώρας, με πολύ σημαντική οικονομική συνεισφορά και η οποία περιλαμβάνει εκατομμύρια ανθρώπους.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η ελίτ των εκατομμυριούχων παικτών που εμφανίζονται στις πρώτες σελίδες και είναι νούμερο ένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι και οι παίκτες της Serie B και της Serie C, οι οποίοι έχουν πολύ διαφορετικές οικονομικές προοπτικές.

Διάβασα ότι υπάρχει συζήτηση σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης, αλλά δεν θα ήθελα οι άνθρωποι να περιμένουν να υπάρχει μηδενικός κίνδυνος, καθώς μιλάμε για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δομήσουμε τα πάντα για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο, αλλά αν περιμένουμε να είναι μηδέν, δεν θα παίξουμε ξανά».

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση και ιδίως ο υπουργός αθλητισμού Βιντσέντζο Σπανταφόρα συνεχίζουν να προωθούν το οριστικό τέλος της σεζόν 2019-20, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας.

«Θα ήταν μια απόφαση την οποία θα πρέπει να σεβαστούμε, αλλά τότε το κράτος θα έπρεπε επίσης να αναλάβει την ευθύνη και να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία δεν θα υποχωρήσει. Ανησυχώ, ως επιχειρηματίας με τρία εστιατόρια, ότι τα κυβερνητικά διατάγματα μέχρι στιγμής έχουν πολλά λόγια και πολύ λίγη δράση. Πολλοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα χρεοκοπήσουν αν σταματούσαν να παίζουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα