Τομάσι: «Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τους αγώνες ενώ υπάρχουν κίνδυνοι;»

Κώστας Τόπας
Τομάσι: «Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τους αγώνες ενώ υπάρχουν κίνδυνοι;»

bet365

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιριστών στην Ιταλία (AIC), Νταμιάνο Τομάσι,τόνισε πως υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι ώστε να αποφασιστεί και πάλι η διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην ePremier League. |21+

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την έναρξη των αγώνων όταν υπάρχει κίνδυνος, αναρωτιέται ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Νταμιάνο Τομάσι.

«Η κυβέρνηση έδωσε οδηγίες για ατομική προπόνηση στα κέντρα των ομάδων , δίνοντας έμφαση στην κοινωνική απόσταση. Ωστόσο μια τελική απόφαση σχετικά με το ιατρικό πρωτόκολλο και εάν η σεζόν Serie A μπορεί να συνεχιστεί, θα πρέπει να ληφθεί αυτήν την εβδομάδα. Υπάρχουν στοιχεία που λείπουν αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε εγγυήσεις ή ημερομηνίες για να χτίσουμε κάτι. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να παιχτεί ποδόσφαιρο, εάν είναι αδύνατο να γίνει αυτό με μηδενικούς κινδύνους; Είναι ο αθλητής, ο σύλλογος, η κυβέρνηση; Πρέπει να ξεκινήσουμε με το ιδανικό πρωτόκολλο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά αυτή ήταν μια εθελοντική απόφαση. Θα ήταν ελεύθεροι ως πολίτες να τρέχουν στο πάρκο ή σε ένα χώρο προπόνησης, οπότε επέλεξαν το τελευταίο. Καθώς περνούν οι εβδομάδες, όλο και περισσότερο θα είμαστε περιορισμένοι καθώς περιμένουμε μια απόφαση.

Όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιστρέψουμε στους αγώνες, αλλά όλα σχετίζονται με το πότε θα είναι η σωστή στιγμή για να ξαναρχίσουμε.

Πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία όλων και επίσης να μην αφήσουμε τους ποδοσφαιριστές να μοιάζουν με προνομιακές φιγούρες. Αφορά επίσης το προσωπικό, όλοι όσοι είναι κοντά σε μια ομάδα ποδοσφαίρου. Το πρωτόκολλο αφορά την προπόνηση, αλλά όχι τα επίσημα παιχνίδια, όχι τα ταξίδια, όχι για τη στιγμή που δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους στο γήπεδο. Εργαζόμαστε πάνω σε ένα πρωτόκολλο που μπορεί να μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε την προπόνηση σε ομάδες, από τις 18 ή 19 Μαΐου»

 

SERIE A Τελευταία Νέα