Ιγουαΐν: «Ήθελα να αποσυρθώ μετά τον τελικό του Μουντιάλ, η μητέρα μου δεν με άφησε»

Gazzetta team
Ιγουαΐν: «Ήθελα να αποσυρθώ μετά τον τελικό του Μουντιάλ, η μητέρα μου δεν με άφησε»

bet365

Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν αποκάλυψε το πόσο άσχημη ήταν η ψυχολογία του μετά τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ το 2014, όποτε και ενδεχομένως να είχε αποσυρθεί αν δεν ήταν η μαμά του.

Ο χαμένος τελικός της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2014 από την Γερμανία και η τεράστια ευκαιρία που είχε χάσει ο ίδιος, στιγμάτισαν τον Γκονσάλο Ιγουαΐν ως έναν φορ που στα μεγάλα παιχνίδια είναι «απών». Το γεγονός αυτό είχε σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στον 28χρονο τότε στράικερ, ο οποίος είχε μάλιστα φτάσει στο σημείο να αποσυρθεί για να γλιτώσει από τα αρνητικά σχόλια.

Ωστόσο, χάρη στην προτροπή της μητέρας του πήρε την απόφαση και το κουράγιο να συνεχίσει την καριέρα του, κουβαλώντας, όμως, πάντα τη «ρετσινιά» από εκείνο το ατυχές βράδυ στον τελικό του «Μαρακανά».

«Δεν είναι εύκολο να ακούς ότι ‘’δεν κάνεις’’, ότι ‘’είσαι μια αποτυχία’’, όταν παίζεις ποδόσφαιρο. Πονάει κάτι τέτοιο. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε πετύχει τον στόχο μας, αλλά το να φτάνεις σε τρεις διαδοχικούς τελικούς (δύο Κόπα Αμέρικα) σίγουρα δεν είναι αποτυχία. Είναι βαριά λέξη και φαντάζομαι δεν γίνεται όποιοι την χρησιμοποιούν να μην έχουν αποτύχει και εκείνοι μια φορά στη ζωή τους. Η ευκαιρία σε εκείνον τον τελικό χάθηκε αναπάντεχα, έπρεπε να σκοράρω αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Έκανα το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου, δεν ξέρω αν θα έπραττα με τον ίδιο τρόπο σήμερα. Η αλήθεια είναι έμοιαζε πιο εύκολο από ότι ήταν. Μετά από αυτόν τον τελικό ήμουν κοντά στο να σταματήσω, αλλά η μητέρα μου είπε να συνεχίσω. Αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα αποσυρθεί. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπώ πολύ, αλλά αγαπώ περισσότερο την μητέρα μου και ήταν εκείνη που δεν με άφησε να το αφήσω», δήλωσε ο «Πιπίτα».

Θυμηθείτε την επίμαχη ευκαιρία από τον τελικό του 2014:

 

SERIE A Τελευταία Νέα