Τα 10 μεγαλύτερα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Κώστας Τόπας
Τα 10 μεγαλύτερα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο

bet365

Αναμφισβήτητα ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το αποδεικνύουν και τα νούμερα άλλωστε. Ποια είναι όμως τα 10 καλύτερα ρεκόρ στην καριέρα του Πορτογάλου;

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να ξεπεράσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μέσω σκληρής δουλειάς και προπόνησης ο Πορτογάλος σταρ έχει φτάσει στην κορυφή του ποδοσφαίρου. Ρίχνοντας μια ματιά στα μεγαλύτερα επιτεύγματα του 35χρονου πλέον ποδοσφαιριστή, αποφασίσαμε να κατατάξουμε τα 10 κορυφαία ρεκόρ από την ένδοξη καριέρα του.

10. Εφτασε πιο γρήγορα στα 200 γκολ στη La Liga από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή

Οταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ρεάλ, ο Κριστιάνο έκανε πράγματα και θαύματα. Ενα από αυτά ήταν ο εντυπωσιακός αριθμός τερμάτων που πέτυχε με τους Μαδριλένους στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα κατάφερε να σκοράρει 200 τέρματα σε 178 παιχνίδια (1,12 γκολ ανά αγώνα). Ενα ρεκόρ το οποίο μέχρι σήμερα ανήκει στον Πορτογάλο.

9. Σκόραρε τα περισσότερα γκολ σε ημιτελικούς Champions League

Η διοργάνωση του Champions League, είναι από τις αγαπημένες του. Δίνει πάντα το μέγιστο των δυνατοτήτων του, ώστε η ομάδα του να φτάσει σε διακρίσεις. Μάλιστα, μετράει 13 τέρματα σε ημιτελικούς αγώνες για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τα περισσότερα από αυτά τα πέτυχε απέναντι στην Ατλέτικο, με χατ-τρικ τη σεζόν 2016-17.

8. Πέτυχε τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία σεζόν

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μερικούς καταπληκτικούς επιθετικούς στην ιστορία της, αλλά μόνο ο Ρονάλντο κατάφερε να σκοράρει 31 γκολ σε 38 παιχνίδια. Βέβαια, η πιο παραγωγική του χρονιά ήταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν είχε βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 48 φορές.

7. Τα περισσότερα συνεχόμενα εκτός έδρας γκολ σε αγώνες Champions League

Το να δίνεις παιχνίδια μακριά από την έδρα σου είναι αρκετά δύσκολο και ψυχοφθόρο για έναν ποδοσφαιριστή. Οχι όμως για τον Κριστιάνο ο οποίος έχει καταφέρει σε 12 συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις να ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα.

6. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που πετυχαίνει τα περισσότερα τέρματα σε έξι σεζόν

Από τη σεζόν 2010/11 μέχρι το 2015/16 ο Κριστιάνο κάθε χρονιά πέτυχε περισσότερα από 40 τέρματα. Συγκεκριμένα τα νούμερα έδειξαν πως σε 207 παιχνίδια σκόραρε 234 φορές. Ο Μέσι τη σεζόν 2013/14 και 2015/16 είχε αρκετά λιγότερα από τον Πορτογάλο, μετρώντας 28 και 26 αντίστοιχα.

5. Ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 350 γκολ με μία ομάδα

Τρομερά νούμερα για τον Πορτογάλο. Ακόμα ένα ρεκόρ το οποίο δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να «σπάσει». Οταν αγωνιζόταν για λογαριασμό της Ρεάλ, κατάφερε να σκοράρει 350 τέρματα σε 338 παιχνίδια!

4. Συχνότερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα

Ο Μέσι μπορεί να έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος της Ισπανίας, αλλά πιθανότατα δεν θα μπορέσει ποτέ να καυχηθεί για ένα τέτοιο ρεκόρ, όπως του Ρονάλντο. Συνολικά ο Κριστιάνο πριν μετακομίσει στο Τορίνο, το 2017 κατέγραψε 311 γκολ και 95 ασίστ σε 292 παιχνίδια.

3. Μεγαλύτερη διαφορά νίκης στην ιστορία του βραβείου Ballon d'Or (429 πόντοι, 2016)

Tον Δεκέμβριο του 2016, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία στο μυαλό όλων ότι ο Ρονάλντο θα κέρδιζε το Ballon d'Or. Είχε οδηγήσει την Πορτογαλία στην επιτυχία στο Euro 2016 και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξασφαλίσει ένα ακόμη τρόπαιο στο Champions League το 2015/16. Αλλά το να νικήσεις τον Μέσι με 429 πόντους είναι ακόμα ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα.

2. Ο μοναδικός παίκτης ο οποίος σκόραρε περισσότερα από 60 γκολ σε ένα χρόνο σε τέσσερις σεζόν

Για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές το να καταφέρεις να σκοράρεις 60 τέρματα σε μία χρονιά αποτελεί μεγάλο επίτευγμα. Οχι όμως για τον Ρονάλντο, καθώς αυτό είναι μία συνηθισμένη μέρα στο γραφείο... Ο Πορτογάλος πρόλαβε να πετύχει 60 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. Από την άλλη ο Μέσι το έχει πετύχει μόνο μια φορά αυτό, με 91 τέρματα σε μία όμως χρονιά.

1. Τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν στο Champions League

Το 2013/14 ο Πορτογάλος ξεπέρασε τα όρια σκοράροντας 17 φορές! Πολλοί πίστευαν ότι η ιδέα των 15 γκολ από έναν παίκτη στο Champions League ήταν εξωφρενική, αλλά ο Ρονάλντο όχι μόνο σκόραρε 15 τέρματα αλλά πέτυχε δύο ακόμα πετυχαίνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ. Είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει ξεπεράσει τα γκολ γκολ στη διοργάνωση και το έχει καταφέρει σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων γκολ σε τελικό!

Αυτά ήταν τα 10 σπουδαιότερα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο και μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν θα υπάρξει κάποιος ποδοσφαιριστής ο οποίος θα καταφέρει να τα ξεπεράσει, όταν φτάσει η στιγμή του 35χρονου άσου να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα