Κορονοϊός: Η προσομοίωση που δίνει στη Γιουβέντους κατά 72% το σκουντέτο

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η προσομοίωση που δίνει στη Γιουβέντους κατά 72% το σκουντέτο

bet365

Ενας καλά πληροφορημένος αλγόριθμος της “Opta”, αφού υπολόγισε πολλά δεδομένα, χιλιάδες φορές, δίνει τον τίτλο στη Γιούβε, με τις Λάτσιο, Ιντερ να έχουν μειωμένες πιθανότητες.

Η Serie A όπως σχεδόν όλες οι Λίγκες του κόσμου, είναι αβέβαιο πότε θα ξεκινήσει και εάν η κρίση του κορονοϊού θα επιτρέψει καν την επανέναρξή της. Η διακοπή βρήκε τη Γιουβέντους στο +1 από τη Λάτσιο και στο +9 από την Ιντερ (σ.σ.: έχει ματς λιγότερο). Η “Opta” λοιπόν έβαλε σε έναν ιδιαίτερο αλγόριθμο ορισμένα δεδομένα και η προσομοίωση έδειξε ότι εφόσον υποχωρούσε η πανδημία του Covid-19 και συνεχιζόταν το Καμπιονάτο, η Γιουβέντους θα το κατακτούσε κατά 72%.

Το εν λόγω μοντέλο με το οποίο στήθηκε η έρευνα, υπολόγισε τα φετινά επιτεύγματα στην επίθεση και την άμυνα κάθε ομάδας, αλλά και σε βάση τετραετίας. Επίσης, στον αλγόριθμο μπήκαν και οι αντίπαλοι που έχουν να αντιμετωπίζουν, ενώ κάθε ματς που έχει απομείνει, μπήκε στην προσομοίωση περίπου 10.000 φορές, ώστε να υπολογιστούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Κάπως έτσι λοιπόν η Γιούβε βρέθηκε συντριπτικά πιο κοντά στο σκουντέτο, με τη Λάτσιο να έχει 19,8% πιθανότητες και την Ιντερ στο 8,2%. Αταλάντα και Ρόμα μοιάζουν να εξασφαλίζουν 4η και 5η θέση, η Νάπολι την 6η, ενώ η Μίλαν έχει 31,8% πιθανότητες να τερματίσει 7η.

 

SERIE A Τελευταία Νέα