Σαν σήμερα: Ο Πιερμάριο Μοροζίνι χάνει τη ζωή του εν ώρα αγώνα (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα: Ο Πιερμάριο Μοροζίνι χάνει τη ζωή του εν ώρα αγώνα (pics & vid)

bet365

Τέτοια ημέρα το 2012 συνέβη ένα περιστατικό το οποίο είχε συγκλονίσει την Ιταλία. Ο Πιερμάριο Μοροζίνο άφησε την τελευταία του πνοή στο παιχνίδι με την Πεσκάρα, όταν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.

Ισως από τις πιο μαύρες ημέρες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο άτυχος μέσος της Λιβόρνο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πεσκάρα έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη στο 31ο λεπτό του αγώνα έχασε τη ζωή του.

Στον αγωνιστικό χώρο έσπευσαν άμεσα για να του προσφέρουν βοήθεια τόσο οι γιατροί τς Λιβόρνο όσο και της Πεσκάρα, βλέποντας έναν άνθρωπο να παλεύει για τη ζωή του. Ωστόσο ο Πιερμάριο Μοροζίνι δεν τα κατάφερε...

Ο άνθρωπος που τον ανέδειξε από τις ακαδημίες της Λιβόρνο, Μίνο Φαβίνι, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Μοροζίνι και για τον χαρακτήρα του:«Ήταν πολύ άτυχος. Έχασε τους δύο γονείς του σε νεαρή ηλικία, η αδερφή του είναι ανάπηρη, ενώ ο πρώτος, που επίσης αντιμετώπιζε αναπηρία, πρόσφατα αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα παράθυρο. Ήταν χρυσό παιδί. Πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει την οικογένειά του και όποιος το είχε ανάγκη. Είχε μία αξιόλογη καριέρα μπροστά του και όπου πήγαινε όλοι έλεγαν τα καλύτερα».

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους και πρέπει να την ξεπεράσουμε ενωμένοι. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απέναντι στη μοίρα», τόνισε μεταξύ άλλων μετά το θάνατο του ποδοσφαιριστή ο πρόεδρος της Λιβόρνο, Αλντο Σπινέλι.

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέβαλε όλες τις αναμετρήσεις του επόμενου Σαββατοκύριακου ενώ στο τελευταίο «αντίο» του άτυχου Μοροζίνι, βρέθηκαν 10.000 άνθρωποι έξω απ' την εκκλησία όπου τελούνταν η κηδεία.

 

SERIE A Τελευταία Νέα