Κορονοϊός: Οι οπαδοί της Αταλάντα ζητούν το φινάλε στη σεζόν προς τιμήν των νεκρών

Κορονοϊός: Οι οπαδοί της Αταλάντα ζητούν το φινάλε στη σεζόν προς τιμήν των νεκρών

Gazzetta team
Κορονοϊός: Οι οπαδοί της Αταλάντα ζητούν το φινάλε στη σεζόν προς τιμήν των νεκρών

bet365

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ομάδας, τα μέλη της «Curva Nord» ζητούν να τελειώσει εδώ η σεζόν για την Αταλάντα, αφού τίποτα δεν θα είναι ίδιο χωρίς τους χιλιάδες πολίτες του Μπέργκαμο που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Για τους ultras της Αταλάντα, η «μάχη» με τον κορονοϊό και οι τεράστιες απώλειες που σημείωσε ειδικά το Μπέργκαμο και η περιοχή της Λομβαρδίας, δεν μπορούν να αναπληρωθούν.

Παρά τα σενάρια επί σεναρίων για τη συνέχιση της σεζόν στη Serie A, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ομάδας, Αντόνιο Περκάσι, οι οπαδοί ζητούν να τιμήσουν τους νεκρούς συνοπαδούς και συμπολίτες, με το να τελειώσει εδώ η χρονιά για τον σύλλογο.

Ο αρχηγός τους, Κλαούντιο Γκαλιμπέρτι συγκίνησε με τα λόγια του και τόνισε ότι «με την επιστροφή στους αγώνες, δε σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε και στην κανονικότητα»:

«Το Μπέργκαμο και οι άνθρωποι του προηγούνται από την ομάδα. Πρόεδρε Περκάσι, το ιστορικό μακελειό στην πόλη μας αξίζει μια ανάλογα μοναδική και ιστορική απόφαση. Προκύπτει φυσικά σε μένα η σκέψη ότι το πιο πιθανό για την Αταλάντα είναι η σεζόν να τελειώσει εδώ. Μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό, αλλά θέλω να σκέφτομαι ότι η Αταλάντα είναι παράδειγμα για όλους σε αυτόν τον πόλεμο, ανεξάρτητα από ό,τι πουν οι αρχηγοί του αθλήματος. Απλά σκεφτείτε πόσους υποστηρικτές της Αταλάντα πήρε μακριά αυτός ο ιός. Το να πιστεύουμε ότι η επιστροφή στους αγώνες ισοδυναμεί με επιστροφή στην κανονικότητα, θα σήμαινε ότι δεν σεβόμαστε εκείνους που έκλαψαν και έδωσαν τη ζωή τους για το Μπέργκαμο. Υπάρχει πάντα χρόνος για να επιστρέψει η Αταλάντα και μια μέρα θα πάρουμε σίγουρα το Σκουντέτο. Αλλά προς το παρόν, το να πανηγυρίζουμε για ένα γκολ του Γκόμες δεν έχει πια νόημα».

 

SERIE A Τελευταία Νέα