Πρόεδρος ιταλικής Ομοσπονδίας: «45-60 μέρες για να τελειώσει η σεζόν, παιχνίδια και τον Αύγουστο»

Gazzetta team
Πρόεδρος ιταλικής Ομοσπονδίας: «45-60 μέρες για να τελειώσει η σεζόν, παιχνίδια και τον Αύγουστο»

bet365

Ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα μίλησε για το ζήτημα των ημερομηνιών στη Serie A και εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξουν παιχνίδια και τον Αύγουστο με τις ευλογίες της FIFA αν πρόκειτα να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει ποτέ κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει κανείς για το μέλλον της Serie A στη φετινή περίοδο. Η κρίση του ιού Covid-19 και οι τραγικές στιγμές που ζει η Ιταλία θέτουν σε πολλές σκάλες κατώτερη κλίμακα το ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος, το οποίο διακόπηκε στις 9 Μαρτίου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, κλήθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό να μοιραστεί τις εκτιμήσεις του και έδειξε αισιόδοξος ότι το πρωτάθλημα μπορεί να τελειώσει κανονικά, υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι χρειάζονται 45-60 μέρες για να διεξαχθούν οι εναπομείνασες 13 αγωνιστικές, στόχος που για να υλοποιηθεί, με την διαφαινόμενη εξέλιξη της πανδημίας, θα χρειαστεί η συνολική παράταση της σεζόν από την UEFA, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

«Το έργο μας πρέπει να είναι ο ορισμός ημερομηνιών, που θα δώσουν ξανά την ελπίδα σε όσους αγαπούν το σπορ. Αν θα τελειώσει η σεζόν πρόωρα; Όσοι με ξέρουν, ξέρουν. Δεν θα το βάλω κάτω τόσο εύκολα. Όσο μου δίνεται η επιλογή, θα ελπίζω στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Θα κάνω κάθε προσπάθεια για να το πετύχω», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ιταλού παράγοντα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα