Γιουβέντους - Μπρέσια 2-0: Κορυφή παρά την απουσία του Ρονάλντο (vids)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Γιουβέντους - Μπρέσια 2-0: Κορυφή παρά την απουσία του Ρονάλντο (vids)

bet365

O Κριστιάνο πήρε ανάσες, όμως η Γιουβέντους με πρωταγωνιστή τον Ντιμπάλα επικράτησε 2-0 της Μπρέσια εντός και βρέθηκε στην κορυφή της Serie A. Πεντάρα η Φιορεντίνα!

Η Γιούβε έπαιξε χωρίς τον CR7, αλλά δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στη Μπρέσια, επικράτησε 2-0 στο Τορίνο και βρέθηκε στο +3 από την Ίντερ, αλλά με ματς περισσότερο. Σούπερ στιγμή η επιστροφή του Κιελίνι έπειτα από έξι μήνες λόγω τραυματισμού, με τον Ιταλό αμυντικό να παίρνει τη θέση του Μπονούτσι στο 78' και να αποθεώνεται.

O Mαουρίτσιο Σάρι ξεκούρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον άφησε εκτός αποστολής μιας και ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα εντός κι εκτός συνόρων. Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά, πίεσε, αλλά ο Ιγουαΐν τόσο στο 4ο λεπτό όσο και στο 8ο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ντιμπάλα ήταν ο κινητήριος μοχλός της Μεγάλης Κυρίας, η κατοχή άγγιξε το 70%, αλλά η Μπρέσια κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνά της. Ο Αργεντίνος σε δυο περιπτώσεις βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Γιουβέντους ήρθε στο 32΄, όταν ο Ιγουαΐν μοίρασε ιδανικά στον Ντιμπάλα, αλλά ο τελευταίος... κατάφερε να αστοχήσει! Πέντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση που έκρινε και τη μοίρα του ματς. Ο Αγιέ ανέτρεψε τον Ράμσεϊ λίγο έξω από την περιοχή, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Ντιμπάλα με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-0.

Oι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, στο 40’ ο Ιγουαΐν έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 45’ η κεφαλιά του Ρουγκάνι βρήκε το δοκάρι. Η Γιουβέντους μπήκε στην επανάληψη δυνατά για να «καθαρίσει» το ματς και στο 49' πλησίασε στο δεύτερο τέρμα. Ο Ιγουαΐν έκανε το δυνατό σουτ, ο Αντρεανάτσι έκανε υπέροχη επέμβαση, ενώ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Σαμπέλι. Η «Μεγάλη Κυρία» είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όχι και την ουσία. Στο 67' ο Ντιμπάλα με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ βρήκε στο σώμα του Μπιάρνασον. Η Μπρέσια έκανε την πρώτη φάση στο 72’, αλλά ο Μπιάρνασον δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, Πιάνιτς , Ματουιντί μπήκαν ορεξάτοι και στο 75’ ήρθε το δεύτερο γκολ! Ο Κουαδράδο έκρυψε τη μπάλα με τον Γάλλο και ο Κολομβιανός με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0. Η Γιούβε σημείωσε και τρίτο τέρμα στο 81’ αλλά ακυρώθηκε σωστά, μιας και ο Ιγουαΐν ήταν σε θέση οφσάιντ. Η «Μεγάλη Κυρία» στις καθυστερήσεις είχε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία, με τον Ντιμπάλα να... τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι!

Γιουβέντους: Σέζνι, Μπουνούτσι (78' Κιελίνι), Ντανίλο, Σάντρο, Ρουγκάνι, Κουαδράδο, Ράμσεϊ (66' Πιάνιτς), Ραμπιό, Μπεντανκούρ, Ιγουαΐν, Ντιμπάλα

Απίθανη η Φιορεντίνα στη Γένοβα

Η Φιορεντίνα έκανε το καλύτερο φετινό της ματς, διέλυσε με 5-1 τη Σαμπντόρια στη Γένοβα και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είναι στο όριο της επικίνδυνης ζώνης και η εικόνα τους προβληματίζει έντονα. Απίθανο παιχνίδι με δυο αυτογκόλ, ισάριθμα πέναλτι και αποβολές! Οι «Βιόλα» μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 8' πήραν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Θόρσμπι. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Βλάχοβιτς από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0. Στο 39' ο Μούρου ανέτρεψε τον Πετσέλα, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Κιέζα με πέναλτι σημείωσε το 3-0. Η αποβολή του Μπαντέλι στο 44' έφερε αριθμητική ισορροπία, αλλά η Φιορεντίνα φρόντισε να κόψει κάθε... ιδέα των γηπεδούχων για αντεπίθεση. Στο 57' ο Βλάχοβιτς πέτυχε το 4-0 και στο 78΄ ο Κιέζα έκανε το 5-0. Ο Γκαμπιαντίνι στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 5-1.

Ο Ζερβίνιο το βιολί του

Πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, όλα εκτός έδρας. Ο Ζερβίνιο, ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική αντεπίθεση (25'), χάρισε στην Πάρμα ένα πολύτιμο «διπλό» στην έδρα της Σασουόλο (1-0), το οποίο διατηρεί τους Παρμέντσι στο κόλπο για την έξοδο στο Europa League. Διεκόπη το μικρό αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (τρεις νίκες – μια ισοπαλία) της Σασουόλο, για την οποία ο βασικός Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν και πάλι θετικός, με πολλά ανεβάσματα από την πλευρά του και χωρίς ιδιαίτερα αμυντικά προβλήματα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα