Μπολόνια – Μπρέσια 2-1: Νίκη στο φινάλε και όνειρα για εξάδα (vid)

Gazzetta team
Μπολόνια – Μπρέσια 2-1: Νίκη στο φινάλε και όνειρα για εξάδα (vid)

bet365

Με γκολ του Ματία Μπάνι ένα λεπτό πριν από τα 90, οι Ροσομπλού πήραν δραματική νίκη, στο ματς που άνοιξε την 22η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Μπολόνια, η οποία είχε να αντιμετωπίσει την περιπέτεια υγείας του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και την μάχη που δίνει ο προπονητής με την λευχαιμία.

Ο «Μίχα», όμως, δείχνει να κερδίζει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του και δίνει τεράστια δύναμη στους Ροσομπλού, οι οποίοι δικαιούνται να κάνουν όνειρα ακόμα και για έξοδο στο Europa League.

Με την δραματική νίκη επί της Μπρέσια (2-1), άλλωστε, η Μπολόνια έφτασε έναν βαθμό μακριά από την έκτη Κάλιαρι (με ματς περισσότερο) και, χωρίς άγχος πια για την παραμονή, θα παλέψει όσο βαστούν οι δυνάμεις της για την υπέρβαση. Η ουραγός Μπρέσια, από την άλλη, συμπλήρωσε εφτά διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (πέντε ήττες – δύο ισοπαλίες), και βλέπει την παραμονή να απομακρύνεται.

Ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην πρώτη αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Ερνέστο Τορεγκρόσα (36'). Δεν πτοήθηκαν, όμως, ισοφάρισαν γρήγορα με τον φορμαρισμένο Ρικάρντο Ορσολίνι (43'), είχαν σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με τον Σκοβ Όλσεν και εντέλει πήραν τη νίκη με πλασέ προ κενής εστίας του Ματία Μπάνι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ (89').

Εξαιρετικός και πάλι ο Ορσολίνι, ο οποίος έχει συμμετοχή σε 19 γκολ στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Μάρτιο (δώδεκα γκολ, εφτά ασίστ), όντας πίσω μόνο από τον Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο (35) και τον Αντρέα Μπελότι της Τορίνο (20) σε ότι αφορά τις επιδόσεις Ιταλών ποδοσφαιριστών σε αυτό το διάστημα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα