Νάπολι - Γιουβέντους 2-1: Ανάσα και... τιμωρία (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Νάπολι - Γιουβέντους 2-1: Ανάσα και... τιμωρία (vid)

bet365

Ανακούφιση και εκδίκηση ήρθαν μαζί για την Νάπολι, η οποία θριάμβευσε κόντρα στην Γιουβέντους (2-1), τιμωρώντας τον Μαουρίτσιο Σάρι στην επιστροφή του στο «Σαν Πάολο». Μειώθηκε η διαφορά της Γιούβε από την Ίντερ.

Οι παίκτες δεν είχαν κουράγιο για άλλη ήττα. Ο Τζενάρο Γκατούζο κινδύνευε να χρηστεί φευγάτος χωρίς να έχει κλείσει δίμηνο στην ομάδα. Η Νάπολι χρειαζόταν τη νίκη σαν οξυγόνο για να ελπίσει ξανά. Και οι οπαδοί περίμεναν τον Μαουρίτσιο Σάρι πώς και πώς.

Όλα έδειχναν μονόδρομο. Κι αυτόν ακολούθησαν οι Παρτενοπέι, για μια νίκη σκέτη ανάσα, κόντρα στην πρωτοπόρο Γιουβέντους (2-1). Με εξαίρεση το ζευγάρι αγώνων με Σαμπντόρια και Λέτσε τον Σεπτέμβριο, οι Ναπολιτάνοι φτάνουν για πρώτη φορά στη σεζόν σε διαδοχικές νίκες. Και το κατάφεραν σε δύο ντέρμπι, απέναντι στην πρωτοπόρο και την 3η Λάτσιο την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας πάνω από όλα χαρακτήρα.

Εντός έδρας είχε να νικήσει για την Serie A από τις 19 Οκτωβρίου. Τελικά, έσπασε την αρνητική σειρά αγώνων στο παιχνίδι που δεν ήθελε να χάσει σε καμία περίπτωση. Ο Μαουρίτσιο Σάρι, με την στάμπα του «προδότη» που τον συνοδεύει σε κάθε κουβέντα μετά την απόφαση του να υπογράψει στην Μεγάλη Κυρία, επέστρεψε στο γήπεδο της πρώην ομάδας του για να δεχθεί την νέμεση.

Η Νάπολι ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, σε ένα κλειστό ματς, με λίγες κλασικές ευκαιρίες. Υποχρέωσε τους Μπιανκονέρι να ολοκληρώσουν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική εντός εστίας, για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν.

Χάρη στο γκολ του Ζιελίνσκι στο 63', ξεκλείδωσε την άμυνα των πρωταθλητών, μετά το σουτ του Ινσίνιε που απέκρουσε ασταθώς ο Σέζνι. Ο κάπτεν των Ναπολιτάνων, ωστόσο, πήρε μίνι-εκδίκηση στο 86', εκτελώντας με υπέροχο σουτ τον Πολωνό, με την μπάλα να κοντράρει και στον Ντε Λιχτ.

Παρ' όλα αυτά, η Γιουβέντους δεν άφησε το ματς να φύγει με κάτω τα χέρια, όπως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν χαράμισε ακόμα μία ευκαιρία για γκολ. Στο 90', πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα πριν από την κακή έξοδο του Μερέτ, δίνοντας προσωρινά ελπίδες στους Μπιανκονέρι, που εξανεμίστηκαν μετά από τέσσερα λεπτά.

Η Νάπολι του Γκατούζο πήρε τη νίκη, ανάσανε φτάνοντας στους 27 βαθμούς, απέχει τέσσερις από την 6αδα και το ζήτημα είναι αν το αποψινό αποτελεί σύμπτωση, ή αν θα είναι η αρχή για την ανάκαμψη.

Αντίθετα, η Γιουβέντους όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά της στο +6 από την δεύτερη Ίντερ, αλλά την έφερε σε απόσταση βολής (51 βαθμοί έναντι 48).

Νάπολι (Γκατούζο): Μερέτ, Χισάι, Μανωλάς, Ντι Λορέντζο, Ρούι, Ρουίζ, Ντέμε (79' Λομπότκα), Ζιελίνσκι (80' Ελμάς), Καγιεχόν, Μίλικ (90' Γιορέντε), Ινσίνιε
Γιουβέντους (Σάρι): Σέζνι, Σάντρο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Κουαδράδο, Ματουιντί (72' Κόστα), Πιάνιτς (50' Ραμπιό), Μπεντανκούρ, Ρονάλντο, Ιγουαΐν, Ντιμπάλα (72' Μπερναντέσκι)

 

SERIE A Τελευταία Νέα