Ρόμα - Γιουβέντους 1-2: Διπλό κορυφής στο Ολίμπικο! (vid)

Gazzetta team
Ρόμα - Γιουβέντους 1-2: Διπλό κορυφής στο Ολίμπικο! (vid)

bet365

Η Γιουβέντους πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Ολίμπικο, επικράτησε 2-1 της Ρόμα και βρέθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Serie A.

Δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, τύχη και διπλό κορυφής! Η Γιουβέντους πέρασε από το Ολίμπικο, επικράτησε 2-1 της Ρόμα και άφησε την Ίντερ στο -2. Ο Ρονάλντο πέτυχε το 9ο τέρμα του από τις αρχές Δεκεμβρίου, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς στα top -5 πρωταθλήματα. Παράλληλα, ο Πορτογάλος για δεύτερη σερί σεζόν πετυχαίνει 14+ γκολ με τη «Μεγάλη Κυρία» και μόνο ο Τζον Χάνσεν έχει καλύτερο σερί (1951, ΄52, ΄53).

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σάρι, αφού είδε τη Γιουβέντους να πετυχαίνει δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 3ο λεπτό, από υπέροχη σέντρα του Ντιμπάλα, ο Ντεμιράλ με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ντιμπάλα έκλεψε από τον Βερετού, ανατράπηκε από τον Γάλλο και ο Κριστιάνο από την άσπρη βούλα σημείωσε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι πάντως είδαν τον φορμαρισμένο Ντεμιράλ να αποχωρεί πριν το 20λεπτο λόγω τραυματισμού και ο Ντε Λιχτ επέστρεψε στην ενδεκάδα. Η Ρόμα ανέβασε ρυθμό, και στο 18' έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αλλά την προβολή του Πελεγκρίνι έδιωξε σωτήρια ο Ραμπιό. Η Ρόμα προσπαθούσε με κινητήριο μοχλό τον Τζανιόλο να φανεί απειλητική, ωστόσο ο τραυματισμός του στέρησε από τους Τζιαλορόσι τις εμπνεύσεις. Η Γιούβε είχε την τελευταία καλή φάση, ο Ρονάλντο βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Λόπεθ έβγαλε εντυπωσιακά!

Η Ρόμα μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, είχε καλή κυκλοφορία, έτρεξε και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 54', αλλά ο Πελεγκρίνι από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα! Οι Τζιαλορόσι είχαν τον έλεγχο και στο 65' είχαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά η κεφαλιά του Τζέκο βρήκε το δοκάρι. Στην εξέλιξη ο Ουντέρ πήρε την κεφαλιά, ο Σάντρο έδιωξε, ο Σέζνι έσωσε, αλλά το... VAR είχε άλλη άποψη. Το χέρι του Σάντρο έστειλε τον Περότι στην άσπρη βούλα και ο παίκτης της Ρόμα πέτυχε το 2-1 με το 3ο γκολ του στη σεζόν! Ο Ιγουαΐν πήρε τη θέση του Ντιμπάλα και στην πρώτη του επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Ρόμα πίεσε αρκετά, αλλά η Γιουβέντους κράτησε το τρίποντο κορυφής.

Ρόμα: Λόπεθ, Φλορέντσι, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Κολάροβ, Βερετού (66' Κριστάντε), Ντιαβαρά, Τζανιόλο (36' Ουντέρ), Πελεγκρίνι, Περότι (82' Κάλινιτς), Τζέκο

Γιουβέντους: Σέζνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Ντεμιράλ (19' Ντε Λιχτ), Ματουιντί, Πιάνιτς, Κουαδράδο, Ράμσεϊ (69' Ντανίλο), Ραμπιό, Ρονάλντο, Ντιμπάλα (69' Ιγουαΐν)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα