Τορίνο - Γιουβέντους 0-1: Κορυφή με Ντε Λιχτ (vid)

Τορίνο - Γιουβέντους 0-1: Κορυφή με Ντε Λιχτ (vid)

bet365

Το πρώτο γκολ του Ολλανδού ως Μπιανκονέρο έκανε τη διαφορά στο (όπως πάντα) κακό derby della Mole, δίνοντας στην Κυρία τη νίκη που τη διατηρεί στην 1η θέση.

Οποιος μπορεί να θυμηθεί, χωρίς να βασανίσει το μυαλό του, την τελευταία φορά που είδαμε καλό ποδόσφαιρο σε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Τορίνο και Γιουβέντους, σε οποιοδήποτε γήπεδο, κερδίζει εισιτήριο για το ματς του β' γύρου. Πρέπει να είναι, λογικά, επί εποχής Λίπι... Αυτό, το κακό θέαμα στις κόντρες των δύο ομάδων δηλαδή, είναι το ένα δεδομένο. Το άλλο είναι ότι η Γιούβε θα νικήσει ή η Τόρο θα χάσει, όπως θέλει ο καθένας. Αυτή τη φορά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το πρώτο γκολ του Ματάις Ντε Λιχτ, για να παραμείνουν έτσι στην κορυφή οι Μπιανκονέρι, την ώρα που η Γκρανάτα χάνει συνεχώς θέσεις στην κατάταξη...

Το ντέρμπι ξεκίνησε με διαμαρτυρίες από την πλευρά της Τορίνο για ένα χέρι του Ολλανδού (λες και έχει μαγνήτη πια...), αλλά δεν υποδείχθηκε κάτι. Είτε επειδή έκριναν ότι το χέρι είναι σε φυσική θέση, είτε επειδή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση στους κανονισμούς. Οπως είπε και ο Μαουρίτσιο Σάρι άλλωστε «διαβάζουμε συνεχώς για το χέρι, ενημερωνόμαστε, αλλά δεν έχω καταλάβει τίποτα». Ο Κάρλο Αντσελότι, από την άλλη, έχει πει ότι υπάρχει ένας διαιτητής στο γήπεδο και άλλοι 3-4 μπροστά στο VAR, άρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Στο πλευρό του "Καρλέτο" κι εμείς πλέον, αφού η πλειοψηφία των δημοσιογράφων ή των οπαδών στην Ιταλία τον δικαιώνουν, οπότε όλα καλά. Οχι και σε ό,τι αφορά το θέαμα όμως, αφού στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν βασικά... 2,5 φάσεις. Μία προσπάθεια του Ντιμπάλα που απέκρουσε ο Σιρίγκου (32'), ένα κακό τελείωμα του Μεϊτέ από καλή θέση μετά την εκπληκτική κίνηση του Μπελότι (36') και μια τρελή επέμβαση του πορτιέρε της Γκρανάτα σε κοντινή προσπάθεια του Ντε Λιχτ (45').

Ο Σιρίγκου γενικά ήταν σε καλή βραδιά, αφού έκανε καλή επέμβαση και στο διαγώνιο του Ρονάλντο από θέση για γκολ στο 57', αλλά μόνο αυτός. Ολοι οι υπόλοιποι ήταν όπως πάντα σε αυτά τα παιχνίδια: Φάουλ, λάθος, φάουλ, λάθος, καθυστερήσεις, φάουλ, λάθος, καθυστερήσεις, φάουλ, λάθος... Γκολ θα έμπαινε είτε από προσωπική ενέργεια είτε από στημένη φάση και τελικά συνέβη το δεύτερο. Στο 70' η Γιουβέντους είχε κόρνερ και ο Ιγουαΐν, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή και από δικό του τρομερό βολέ που απέκρουσε ο Σιρίγκου προήλθε το κόρνερ, κατέβασε για τον Ντε Λιχτ, ο οποίος με σουτ έκανε το 0-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αφού αμέσως μετά το γκολ, στο 71', ο Σέζνι απέκρουσε το σουτ (εντός περιοχής) του Ανσάλντι...

Τορίνο (Βάλτερ Ματσάρι): Σιρίγκου, Ιτσο, Λιάνκο, Μπρέμερ, Ανσάλντι, Μπαζέλι (85' Μίλικο), Ρινκόν (74' Τζάτζα), Μεϊτέ, Αϊνα, Βέρντι (80' Λούκιτς), Μπελότι.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο, Πιάνιτς, Μπεντανκούρ (76' Κεντίρα), Ματουιντί, Μπερναρντέρσκι (67' Ράμσεϊ), Ντιμπάλα (60' Ιγουαΐν), Ρονάλντο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα