Νάπολι - Βερόνα 2-0: Επιτέλους Μίλικ (vid)

Gazzetta team
Νάπολι - Βερόνα 2-0: Επιτέλους Μίλικ (vid)

bet365

Με τον Πολωνό να πετυχαίνει τα πρώτα του γκολ για φέτος, οι Παρτενοπέι επέστρεψαν στις νίκες απέναντι σε μια καλή Ελλάς.

Η Νάπολι πέρασε δύο εβδομάδες με γκρίνια, δημοσιεύματα για κακές σχέσεις του Κάρλο Αντσελότι με τον Λορέντσο Ινσίνιε, ρεπορτάζ για δυσαρέσκεια του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις κλπ. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουν όλα αυτά -προσωρινά ή μόνιμα θα φανεί στη συνέχεια- ήταν το να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες και αυτό έκανε κόντρα στη Βερόνα στο San Paolo, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μίλικ. Ή τον Μέρετ στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν στον ιταλικό νότο για να παίξουν ποδόσφαιρο και τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο το κατάφεραν. Χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό...

Από τα πρώτα λεπτά η Βερόνα έδειξε διάθεση να παίξει ανοιχτά και στο 18' είχε τρελή τριπλή ευκαιρία με τους Λάζοβιτς, Πεσίνα και Τζακάνι, στους οποίους είπε "όχι" ο εκπληκτικός Μέρετ! Με τη Νάπολι να έχει προβλήματα στο παιχνίδι της, οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να αισθάνονται άνετα στο San Paolo και απείλησαν ξανά με τους Τζακάνι και Κουμπούλα. Οσο καλή κι αν ήταν η Ελλάς, όμως, γκολ δεν έβαζε και αυτό, σε τέτοια παιχνίδια, σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Οπως και έγινε, δηλαδή, στο 37', όταν ο Φαμπιάν Ρουίθ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μίλικ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Το προβάδισμα έδωσε ηρεμία στους Ναπολιτάνους και αυτό φάνηκε στο β' μέρος, όπου η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήλεγξε πολύ καλύτερα την κατάσταση. Και για να είναι σίγουροι ότι δε θα πάθουν καμία ζημιά, οι Παρτενοπέι έβαλαν και δεύτερο γκολ: Στο 67ο λεπτό ο Ινσίνιε εκτέλεσε το φάουλ και ο Μίλικ στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τους πάντες και έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα για το 2-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αφού στο 83' ο Μέρτενς σημάδεψε δοκάρι ενώ μία-δύο καλές στιγμές για τη Βερόνα δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα