ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Serie A: Νέος αντιρατσιστικός νόμος

Serie A: Νέος αντιρατσιστικός νόμος

Serie A: Νέος αντιρατσιστικός νόμος

Στην Ιταλία προβληματίζονται για το πρόβλημα του ρατσισμού στα γήπεδα τους και γι' αυτό προχωρούν στη θέσπιση νέων κανονισμών.

Το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και χρόνια, απλά φέτος έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερος θόρυβος και είμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική. Ετσι, οι αρμόδιοι αποφάσισαν πως είναι ώρα να κάνουν κάτι για να... παρακινήσουν τις ομάδες ώστε να ελέγξουν καλύτερα την κατάσταση. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο νέο αντιρατιστικός νόμος θα ενισχύει τα κλαμπ στη μάχη τους με τους ultras, οι οποίοι -όπως είδαμε και πρόσφατα στην περίπτωση της Γιουβέντους- εκβιάζουν τις διοικήσεις ότι θα προχωρούν σε ρατσιστικά επεισόδια αν δεν τους δίνουν τα προνόμια που θέλουν με τα εισιτήρια κλπ. 

Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που θα ψηφιστούν οι νέοι κανονισμοί, τα ποδοσφαιρικά κλαμπ δε θα έχουν την αντικειμενική ευθύνη για ρατσιστικά φαινόμενα στα γήπεδα τους, αν έχουν συνεργαστεί με την αθλητική δικαιοσύνη και γεμίσουν με κάμερες τα γήπεδα τους, όπως και με stewards τις εξέδρες και ειδικά τα πέταλα. 

Στο Allianz Stadium του Τορίνο γίνονται και τα δύο (οι κάμερες υπήρχαν, οι stewards έκαναν την εμφάνιση τους στο πέταλο των ultras στο ματς με τη Βερόνα) αλλά τώρα θα πρέπει να συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα, ενώ παράλληλα θα γίνει σαφές στους διαιτητές ότι σε περίπτωση ρατσιστικού επεισοδίου θα πρέπει να διακόπτουν αυτομάτως το ματς.