Ιντερ και Αταλάντα στα αστέρια, στη Serie B η Εμπολι

Gazzetta team
Ιντερ και Αταλάντα στα αστέρια, στη Serie B η Εμπολι

bet365

Οι Μπεργκαμάσκι (3-1 την Σασουόλο) έγραψαν ιστορία παίρνοντας το εισιτήριο για το Champions League, όπως και η Ιντερ, η οποία έριξε στη Serie B την Εμπολι. Στο Europa League η Μίλαν (3-2 την Σπαλ εκτός έδρας).

Τα έργα για την πλήρη ανακατασκευή του Atleti Azzurri d'Italia είχαν ως αποτέλεσμα η Αταλάντα να χρησιμοποιήσει ως έδρα το MAPEI Stadium της Σασουόλο για το ματς κόντρα στη... Σασουόλο. Και όταν ο Μπεράρντι έκανε το 0-1 στο 19', οι Μπεργκαμάσκι άρχισαν τις κακές σκέψεις. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως, όλα είχαν αλλάξει. Η ισοφάριση του Ζαπάτα στο 35' και η αποβολή του Μπεράρντι μετά το τέλος του ημιχρόνου, επειδή όπως πάντα μπλέκει σε καυγάδες, έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι στο β' μέρος. Η επιβεβαίωση ήρθε στο 53' με το 2-1 του Γκόμες και όταν ο Πάσαλιτς έκανε το 3-1 στο 65', η Αταλάντα κατάλαβε ότι έγραψε ιστορία, αφού το εισιτήριο για το Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ήταν πλέον σίγουρο.

ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΙΝΤΕΡ

Μαζί της πάει στα αστέρια και η Ιντερ, με περισσότερο άγχος όμως. Οι Νερατζούρι υποδέχθηκαν την Εμπολι που ήθελε αποτέλεσμα για να σωθεί και το 0-0 του ημιχρόνου έφερε κάποια σύννεφα πάνω από το Meazza. Το γκολ του Κεϊτά στο 51', για το 1-0, έκανε καλύτερα τα πράγματα αλλά στο 61' ο Ικάρντι αστόχησε σε πέναλτι (απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι), για να έρθει το σοκ στο 76' με το 1-1 του Τραορέ! Η Ιντερ απείχε κάποια λεπτά από τρελό κάζο αλλά στο 81' ο Ναϊνγκολάν έκανε το 2-1, επαναφέροντας τα χαμόγελα. Αυτά παραλίγο να παγώσουν οριστικά στο 89', όταν ο Ντ' Αμπρόζιο... άγγιξε το αυτογκόλ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαντάνοβιτς, με τους Νερατζούρι να παίρνουν τελικά τη νίκη και την 4η θέση.

Αν η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεχόταν το 2-2 σε εκείνη τη φάση, τη θέση της στο Champions League θα έπαιρνε η Μίλαν, η οποία έκανε το καθήκον της κόντρα στη Σπαλ εκτός έδρας. Οι Ροσονέρι προηγήθηκαν στο 18' με τον Τσαλχάνογλου και έκαναν το 0-2 στο 23' με τον Κεσί, με αποτέλεσμα να περιμένουν γκέλα μιας εκ των Αταλάντα ή Ιντερ. Και όσο περίμεναν, η Σπαλ βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τους Βικάρι (28') και Φάρες (53'). Στο 66' με πέναλτι του Κεσί η Μίλαν πήρε ξανά το προβάδισμα (2-3) αλλά όχι και μια θέση στην 4άδα, αφού τα άλλα αποτελέσματα δεν πήγαν όπως ήθελε...

ΣΩΘΗΚΑΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ, ΤΖΕΝΟΑ

Η Ρόμα, από την πλευρά της, αδιαφορούσε για τα άλλα αποτελέσματα, υποδεχόμενη την Πάρμα, αφού όλο το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο οποίος πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με αυτή τη φανέλα. Και είπε "αντίο" με νίκη, αφού τα γκολ των Πελεγκρίνι (35') και Περότι (89') "ακύρωσαν" αυτό του Ζερβίνιο, ο οποίος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 86'.

Από εκεί και πέρα, στο Artemio Franchi οι Φιορεντίνα και Τζένοα, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, έμειναν στην ισοπαλία και συγκεκριμένα στο 0-0, το οποίο ήταν αρκετό για να σωθούν και οι δύο, από την στιγμή που η Εμπολι έχασε από την Ιντερ. Μια ήττα, αυτή των Τοσκανών, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει στη Serie A και η Ουντινέζε, ακόμη κι αν έχανε από την Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Επειδή, όμως, οι Φριουλάνι δεν ήθελαν να κρέμονται από αποτελέσματα άλλων, πήραν το τρίποντο με το 2-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο στο σκορ από νωρίς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα