Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-1

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-1

bet365

Scudetto σημαίνει Γιουβέντους και αποδείχθηκε και φέτος, αφού οι Μπιανκονέρι -μετά τη νίκη επί των Βιόλα- είναι πρωταθλητές Ιταλία για 8η σερί χρονιά, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Θα προτιμούσαν να το γιορτάσουν έχοντας το μυαλό τους στα ημιτελικά του Champions League αλλά... αλλά. Η σεζόν δεν ήταν τόσο καλή όσο περίμεναν στη Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτή η ομάδα συνεχίζει να γράφει ιστορία, κατακτώντας ακόμη ένα πρωτάθλημα. Το 8ο σερί. Το 37ο ή 35ο, ανάλογα με το ποια... μαθηματικά ακολουθεί κανείς. Οχι ότι αυτό αλλάζει και κάτι όμως. Οι Μπιανκονέρι κυριαρχούν όπως δεν κυριάρχησε ποτέ κανείς στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον 8ο σερί τίτλο, επίδοση που δεν έχει κάνει κανείς σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία ή Γαλλία...

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι νίκησε όπως το έκανε συνήθως φέτος. Χωρίς να εντυπωσιάσει δηλαδή. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Φιορεντίνα ήταν πολύ καλύτερη, έχοντας ανοίξει το σκορ στο 6' με τον Μιλένκοβιτς και έχοντας δύο δοκάρια με τον Κιέζα! Το ένα στο 34' και θα μπορούσε να γίνει το 0-2, το άλλο στο 43' και θα μπορούσε να γίνει το 1-2, αφού οι Τορινέζοι είχαν ισοφαρίσει από το 37' με την ωραία κεφαλιά του Αλεξ Σάντρο μετά το κόρνερ του Πιάνιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, τα πράγματα ήταν καλύτερα για τη Γιουβέντους. Οχι μόνο επειδή από το 53' ήταν μπροστά στο σκορ με το αυτογκόλ του Πετσέλα (2-1), αλλά επειδή γενικά η απόδοση της ήταν κάπως καλύτερη και θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Δεν το έκανε, αλλά μάλλον δεν απασχόλησε και κανέναν όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και άρχισαν οι πανηγυρισμοί στο Allianz Stadium από ομάδα και τιφόζι.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ζοάο Κανσέλο, Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Εμρέ Τσαν, Ματουιντί, Πιάνιτς (65' Μπεντανκούρ), Κουαδράδο (87' Ντε Σίλιο), Μπερναρντέσκι (74' Κεν), Ρονάλντο.

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Μοντέλα): Λαφόντ, Μιλένκοβιτς, Πετσέλα, Τσεκερίνι, Βερετού, Νταμπό, Μπενάσι (73' Ζέρσον), Κιέζα (66' Μουριέλ), Χάνκο, Μιραλάς (80' Φερνάντες), Σιμεόνε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα