Χαμός με το VAR στο ΣΠΑΛ - Φιορεντίνα: Ακυρώθηκε γκολ για να δοθεί πέναλτι στην προηγούμενη φάση! (vid)

Gazzetta team
Χαμός με το VAR στο ΣΠΑΛ - Φιορεντίνα: Ακυρώθηκε γκολ για να δοθεί πέναλτι στην προηγούμενη φάση! (vid)

bet365

Αρκετή συζήτηση έχει σηκώσει στην Ιταλία η φάση που σημειώθηκε στο ΣΠΑΛ - Φιορεντίνα, όταν ακυρώθηκε κανονικό γκολ της γηπεδούχου για να δοθεί με χρήση VAR πέναλτι στους Βιόλα, το οποίο είχε γίνει μερικά δευτερόλεπτα πριν!

Η Φιορεντίνα έφτασε στην ανατροπή με 4-1 μέσα στην έδρα της ΣΠΑΛ, ωστόσο κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η φάση του 73' όταν αντί να γίνει το 2-1, έγινε το 1-2 λόγω VAR!

Στο 73' λοιπόν και με το ματς στο 1-1, ο Κιέζα ανατρέπεται μέσα στην περιοχή της ΣΠΑΛ, οι παίκτες των Βιόλα διαμαρτύρονται για πέναλτι, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν σφυρίζει κάτι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βαλότι σκοράρει και κάνει το 2-1. Οι παίκτες και οι οπαδοί της ΣΠΑΛ πανηγυρίζουν, αλλά μένουν με τη χαρά, καθώς το κανονικό γκολ που σημείωσαν, ακυρώθηκε!

Ποιος ήταν ο λόγος; Ο διαιτητής είχε κατευθυνθεί προς το VAR για να τσεκάρει την ανατροπή του Κιέζα από τον Ντίας Φελίπε που είχε γίνει λίγα δευτερόλεπτα πριν η ΣΠΑΛ κάνει το 2-1. Αφού τσέκαρε τη φάση, αποφάσισε πως υπάρχει πέναλτι, με συνέπεια να ακυρώσει το γκολ των γηπεδούχων και να δώσει πέναλτι στη Φιορεντίνα! Ο Βερετού ευστόχησε και οι Βιόλα πήραν το προβάδισμα για να φτάσουν στη συνέχεια στη νίκη.

 

SERIE A Τελευταία Νέα