Αταλάντα - Γιουβέντους 2-2

Gazzetta team
Αταλάντα - Γιουβέντους 2-2

bet365

Αν και βρέθηκε να χάνει από την Αταλάντα και να παίζει με δέκα, η Γιουβέντους είχε τον Ρονάλντο, ο οποίος μπήκε αλλαγή και την κράτησε αήττητη (2-2).

Ο Αλέγκρι είχε την ιδέα να ξεκουράσει τον CR7 στο Μπέργκαμο κόντρα σε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα και οι Bianconeri βρέθηκαν κοντά στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Ομως, ο Πορτογάλος είχε τον τρόπο να γίνει ο πρωταγωνιστής καθώς μπήκε και ισοφάρισε σε 2-2 κρατώντας την ομάδα του αήττητη. Ετσι, η Γιουβέντους, αν και έδωσε τη δυνατότητα στην Νάπολι να πλησιάσει, παρέμεινε αήττητη φέτος και από την Αταλάντα από τον Φεβρουάριο του 2001. Αυτό ήταν το τρίτο σερί μεταξύ τους 2-2 στο Atleti Azzurri d' Italia.

Οσο καλύτερα γινόταν ξεκίνησε το ματς για την Γιούβε καθώς στο 2' στην προσπάθειά του να διώξει ο Τζιμσίτι πέτυχε αυτογκόλ και λίγο αργότερα το σουτ του Μπετανκούρ πήγε στο οριζόντιο μετά την επέμβαση του Μπερίσα. Η Αταλάντα ανέβηκε μετά το σοκ των πρώτων λεπτών και στο 24' ισοφάρισε με τον on-fire, Ντούβαν Ζαπάτα, ο οποίος με τρομερό αριστερό τίναξε τα δίχτυα του Σέζνι, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, ο Μπετανκούρ είδε δεύτερη κίτρινη στο 54' και η La Dea έκανε την ανατροπή με τον Ζαπάτα να βάζει και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με κεφαλιά από κοντά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ (2-1). Ο Αλέγκρι έβαλε τελικά τον Κριστιάνο στο 65' και ο Πορτογάλος τον δικαίωσε με ένα γκολ που επιτρέπει στους Bianconeri να συνεχίζουν αήττητοι. Στο 78' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ οι της Αταλάντα δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο 33χρονος με κεφαλιά έκανε το 2-2 που ήταν και το τελικό.

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Μπερίσα, Μαντσίνι, Τζιμσίτι, Μαζιέλο (86' Μπάροου), Χάτεμπερ, Πάσαλιτς (67' Γκόσενς), Φρόιλερ, Καστάν, Παπού Γκόμες, Ιλιτσιτς (77' Ιλιτσιτς), Ζαπάτα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (65' Ρονάλντο), Μπετανκούρ, Εμρέ Τσαν, Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα (57' Πιάνιτς), Μάντζουκιτς.

Προβάδισμα τετράδας η Λάτσιο
Η Λάτσιο πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στη μάχη των Ιντσάγκι και παραμένει στην τέταρτη θέση μετά το 2-0 επί της Μπολόνια. Οι λατσιάλοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήραν το προβάδισμα στο 30’ από μία στημένη φάση με τον Λουίζ Φελίπε και ναι μεν δεν ανέβασαν ταχύτητα, δίνοντας χώρο στην Μπολόνια, η οποία δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Όλα έδειχναν ότι η Λάτσιο θα φτάσει στη νίκη, με τον Λούλιτς να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-2 στο 89’.

Με Κουαλιαρέλα (ξανά) η Σαμπντόρια
Η Σαμπντόρια επιβλήθηκε με 2-0 της Κιέβο και παραμένει στο -2 από την τέταρτη θέση και την Λάτσιο. Ο άνθρωπος που άνοιξε ξανά το δρόμο για τη νίκη ήταν ο εκπληκτικός Κουαλιαρέλα, που απλά δεν μπορεί να σταματήσει να σκοράρει. Ο έμπειρος επιθετικός, που ανανέωσε το συμβόλαιό του, έκανε το 1-0 στο 47’ με απίθανη γκολάρα, πριν ο Ραμίρες κάνει το τελικό 2-0 στο 59’.

Μεγάλο διπλό της Πάρμα στην Φιορεντίνα
Τεράστια νίκη που την βάζει σε τροχιά Ευρώπης πέτυχε η Πάρμα, που υποχρέωσε σε εντός έδρας ήττα την Φιορεντίνα (0-1). Οι Viola μόλις μια αγωνιστική μετά τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στην έδρα της Μίλαν, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε έναν στο Artemio Franchi κόντρα στους Crociati, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ρομπέρτο Ινγκλέζε. Η Πάρμα κράτησε το αποτέλεσμα στην επανάληψη έχοντας πιο εύκολο έργο από το 66' και μετά, ύστερα από την αποβολή του Βίτορ Ούγκο και πλέον είναι πιο κοντά στην πρώτη 6άδα της Serie A.

Επιτέλους νίκη για την Κάλιαρι
Την πρώτη της νίκη μετά τα τέλη Αυγούστου πανηγύρισε η Κάλιαρι, που επιβλήθηκε με 1-0 της Τζένοα. Ο Πιόντεκ είχε τις πρώτες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, όμως εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι νησιώτες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Ο Φαρίας άνοιξε το σκορ ύστερα από σέντρα του Σρνα και παρά τις προσπάθειες της Τζένοα για ισοφάριση στο δεύτερο μέρος τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα