Ουντινέζε - Μίλαν 0-1

Ουντινέζε - Μίλαν 0-1

bet365

Η Μίλαν κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο και με γκολ του Ρομανιόλι στο 97' πέρασε από την Ουντινέζε (0-1) και παρέμεινε στην 4άδα.

Εκπληκτική νίκη σε ένα ματς που είχε πολλές απουσίες και έχασε με τραυματισμό τον Ιγουαΐν πήρε η Μίλαν, η οποία στο πρώτο μέρος άντεξε στην πίεση της Ουντινέζε και στην επανάληψη πήρε το σημαντικό τρίποντο με τον Ρομανιόλι, ο οποίος για δεύτερο διαδοχικό ματς χαρίζει τη νίκη στις καθυστερήσεις. Οι Rossoneri έβαλαν τέλος στο σερί που είχε ισοφαρίσει αρνητική επίδοση από το 1933 καθώς είχαν δεχθεί γκολ και στις δέκα πρώτες αγωνιστικές και για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο κράτησαν την εστία τους ανέπαφη. Μαζί με την Λάτσιο στην 4η θέση παρέμεινε η ομάδα του Γκατούζο, που πήρε την 3η κολλητή νίκη στην Serie A.

Το ματς ξεκίνησε με μερικά σουτ του Πουσέτο από απόσταση και από την αρχή η Ουντινέζε πίεσε την Μίλαν. Με δύναμη και ενέργεια οι παίκτες του Βελάσκες πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και μπορούσαν να την κρατήσουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους. Ο Σούσο βρήκε την πρώτη φάση για τους Rossoneri στην κόντρα με τον trademark τρόπο από δεξιά αλλά το curler δεν πήγε στη γωνία όπως θα ήθελε και στη συνέχεια ο Μαντραγκόρα είχε επίσης καλό σουτ εκτός περιοχής. Τα άσχημα νέα για τον Γκατούζο ήρθαν στο 35' όταν ο Ιγουαΐν τραυματίστηκε στη μέση σε φάση με τον Μαντραγκόρα και έδωσε τη θέση του στον Καστιγιέχο. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Κουτρόνε έφυγε στην κόντρα αλλά τα γάντια του Μούσο ακούστηκαν δυνατά.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν τρελός, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν σε απόδοση και να έχουν φάσεις. Ο Καστιγιέχο βοήθησε πολύ, είχε καλό σουτ στο 57' αλλά ο Μούσο ήταν εκεί και στο 59' ο Σούσο έχασε τεράστια ευκαιρία μόνος αλλά το τελείωμα έφυγε ψηλά. Στο τελευταίο 20λεπτο οι Rossoneri ήταν καλύτεροι και στο δίλεπτο 76'-77' ο Καστιγιέχο είχε δύο σουτ που δεν νίκησαν τον Μούσο. Ο Ντοναρούμα έβαλε stop στον Λαζάνια και ο Μούσο ένα ακόμα, στον Σούσο. Στο 95' ο Νόιτνικ είδε ίσως αυστηρή κόκκινη για light κλωτσιά από πίσω στον Καστιγιέχο, ο οποίος ίσως έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη για την αντίδραση και στο 97' ήρθε το γκολ.

Ο Ρομανιόλι με τάκλιν πήρε στο κέντρο από τον Οπόκου και ο Σούσο αφού δεν βρήκε χώρο έδωσε στον Ρομανιόλι και ο capitano με ξερό αριστερό στη γωνία χάρισε πολύτιμους βαθμούς δια δεύτερη σερί αγωνιστική. Για τη φάση έγινε χρήση VAR αλλά φάνηκε ότι όλα ήταν κανονικά και το 0-1 μέτρησε και έμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα.

Ουντινέζε (Χούλιο Βελάσκες): Μούσο, Οπόκου, Εκόνγκ, Σαμίρ, Πουσέτο (84' Μπάλιτς), Τερ Αβεστ (84' Νόιτνικ), Μαντραγκόρα, Φοφανά, Στρίγκερ-Λάρσεν, Ντε Πάουλ (92' Ντ' Αλεσάντρο), Λαζάνια.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπακαγιόκο, Κεσί, Λασάλτ (73' Μπορίνι), Σούσο, Κουτρόνε, Ιγουαΐν (35' Καστιγιέχο).

 

SERIE A Τελευταία Νέα