Ήξερε ο σεκιούριτι στο γήπεδο της Γιουβέντους για το προκλητικό πανό της τραγωδίας της Τορίνο

Κώστας Ζάλιαρης
Ήξερε ο σεκιούριτι στο γήπεδο της Γιουβέντους για το προκλητικό πανό της τραγωδίας της Τορίνο

bet365

Ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι αποκάλυψε πως ο σεκιούριτι στην εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους, σε ματς με την Τορίνο τον Φεβρουάριο του 2014, ήξερε και επέτρεψε να περάσει στο γήπεδο το προκλητικό πανό για την τραγωδία στο λόφο Σουπέργκα. Απαιτεί μια συγγνώμη ο πρόεδρος της Τορίνο...

Το Rai 3, παρουσίασε την ιστορία που εκτυλίχθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, στο Derby della Mole, όταν τότε, ο άνθρωπος που ήλεγχε ό,τι περνούσε στην εξέδρα των οργανωμένων φίλων της Γιουβέντους, γνώριζε καλά το περιεχόμενο του πανό που πέρασε στο γήπεδο και το επέτρεψε, κάνοντας τα... στραβά μάτια.

Το πανό αυτό ήταν προκλητικό για τα θύματα και τις οικογένειες της τραγωδίας της Τορίνο στο λόφο Σουπέργκα (εκεί όπου ξεκληρίστηκε η μεγάλη ομάδα του 1949), με τον νυν πρόεδρο της Γκρανάτα ν' αντιδρά μετά την αποκάλυψη του περιστατικού και να δηλώνει:

«Δεν είμαι δικαστής ούτε θα κρίνω εγώ τις συνέπειες. Ωστόσο, ήταν απάνθρωπο και απαίσιο περιστατικό. Αυτά τα πανό και τα μηνύματα που περνούν δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στα γήπεδα. Θα ήταν καλό ο πρόεδρος και οι διοικούντες τη Γιουβέντους ν' απολογηθούν στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας της Σουπέργκα...».

 

SERIE A Τελευταία Νέα