
Ιταλία: Ο Γκατούζο φαβορί για τον πάγκο των Ατζούρι

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αποτελεί παρελθόν για τον πάγκο της Ιταλίας, με τη νίκη επί της Μολδαβίας (2-0) να είναι η τελευταία του εμφάνιση στον πάγκο. Η βαριά ήττα από τη Νορβηγία (3-0) στο ξεκίνημα των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2026 του κόστισε τη θέση, και πλέον η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης διαδόχου.
Πρώτος στόχος της Ομοσπονδίας ήταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όμως ο πολύπειρος τεχνικός δεν άλλαξε γνώμη, αφού επιμένει στην απόφασή του να αποσυρθεί από την προπονητική και να συνεχίσει σε ρόλο συμβούλου στη Ρόμα. Έτσι, η αναζήτηση συνεχίζεται και το επόμενο 48ωρο αναμένεται καθοριστικό.
Σύμφωνα με δημοσιευμάτα ο Τζενάρο Γκατούζο δείχνει να είναι η πρώτη επιλογή για τον πάγκο των Ατζούρι. Να θυμίσουμε πως ο 47χρονος τεχνικός βρίσκεται αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα, καθώς αποχώρησε από τη Χάιντουκ Σπλιτ, ολοκληρώνοντας τη συνεργασία του με τον κροατικό σύλλογο στο φινάλε της σεζόν. Στο παρελθόν έχει περάσει από πάγκους όπως αυτοί των Μίλαν, Νάπολι, Μαρσέιγ και Βαλένθια.
🇮🇹 Gennaro Gattuso is in pole position to become the new manager of Italy, reports @DiMarzio! pic.twitter.com/Sc2YR8oWSi
— EuroFoot (@eurofootcom) June 10, 2025
Ακόμη όπως αποκάλυψε η « corrieredellosport» το όνειρο της Ιταλίας για τον νέο προπονητή είναι ο Μουρίνιο, που όμως έχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε έως το 2026. Η FIGC δεν μπορεί να καλύψει το μεγάλο του συμβόλαιο, καθώς διαθέτει περιορισμένο προϋπολογισμό. Παρόμοια κίνηση είχε γίνει το 2014 με τον Κόντε, χάρη σε χορηγούς. Για να έρθει ο Μουρίνιο, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, ενώ τώρα η Ομοσπονδία ψάχνει γρήγορα έναν έμπειρο προπονητή άμεσα
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.