FIFA: Επανεξελέγη ο Τζιάνι Ινφαντίνο μέχρι το 2027, δεν υπήρξε αντίπαλος στις εκλογές

Newsroom
FIFA: Επανεξελέγη ο Τζιάνι Ινφαντίνο μέχρι το 2027, δεν υπήρξε αντίπαλος στις εκλογές

bet365

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA μέχρι το 2027, αφού δεν κατέβηκε κάποιος αντίπαλος στις εκλογές.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της FIFA μέχρι το καλοκαίρι του 2027, αφού κατόρθωσε να επανεκλεγεί εκ νέου, μιας και δεν υπήρξε αντίπαλος υποψήφιος στις εκλογές.

Ο 53χρονος Ελβετοϊταλός πρωτοεξελέγη στην θέση αυτή τον Φλεβάρη του 2016 όντας πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την τελευταία επταετία και τώρα θα έχει την ευκαιρία να φτάσει τα 11 χρόνια, κάτι που θα τον κάνει τον έκτο μακροβιότερο στην ιστορία. H διαδικασία της ψηφοφορίας και το 73ο Κονγκρέσο της FIFA έλαβε χώρα στην Ρουάντα.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλοντας να ευχαριστήσει τα μέλη των ομοσπονδιών για την εμπιστοσύνη τους.

Αναλυτικά η ανάρτησή τους:

«Είναι μία απίστευτη τιμή για μένα κι ένα τεράστιο προνόμιο να επανεκλεγώ πρόεδρος της FIFA. Ευχαριστώ όλα τα μέλη των ομοσπονδιών για την εμπιστοσυνή που μου έδειξαν. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την δέσμευσή μου στην προσπάθειά μας και την σκληρή δουλειά που θα καταβάλουμε για να ενώσουμε τον κόσμο μέσω του ποδοσφαίρου».

Στον λόγο του, που προηγήθηκε της διαδικασίας που τον ανέδειξε εκ νέου πρόεδρο, τόνισε πως πρόκειται να γίνει εγκατάσταση του VAR και στις λιγότερες εύπορες χώρες ενώ είναι στα... σκαριά η εισαγωγή ενός νέου κανονισμού για το οφσάιντ που θα βοηθά τους επιθετικούς.

Όσον αφορά τα όσα «έταξε» ενόψει της νέας του θητείας, μίλησε για το Μουντιάλ των γυναικών του 2023, που θα διεξαχθεί με οκτώ ομάδες παραπάνω από το προηγούμενο, 32 αντί 24, αλλλά και για το Μουντιάλ του 2026, το οποίο θα έχει 48 φιναλίστ και όχι 32.

Αναφέρθηκε φυσικά και στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλων Συλλόγων, που σκοπεύει να δημιουργήσει, το οποίο θα έχει 32 ομάδες και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

«Σε όλους εσάς που με αγαπάτε, και γνωρίζω πως είστε τόσοι πολλοί, και σε όσους με σιχαίνεστε, που ξέρω πως είστε λίγοι. Σας αγαπάω όλους. Ειδικά σήμερα!» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα