Περού - Αυστραλία: Επίσημη αργία τη Δευτέρα στο Περού για να δει ο κόσμος το ματς

Newsroom
Περού - Αυστραλία: Επίσημη αργία τη Δευτέρα στο Περού για να δει ο κόσμος το ματς

bet365

Γενική αργία στο Περού τη Δευτέρα (13/6) για να δουν οι πολίτες της χώρας το ματς-τελικό με την Αυστραλία για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ!

Η κυβέρνηση του Πέδρο Καστίγιο διέταξε εθνική αργία για τον δημόσιο τομέα την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο Περού, για να μπορούν οι πολίτες της χώρας να δουν τη μάχη της Εθνικής τους με την Αυστραλία για τα πλέι οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Πολιτισμού, Αλεχάντρο Σάλας, ο οποίος διευκρίνισε ότι η αργία θα είναι για τον δημόσιο τομέα, αλλά ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να επωφεληθεί από το μέτρο για τους εργαζόμενους του.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να είναι αργία όλη την ημέρα, ώστε ο πληθυσμός να δει την ομάδα να προκρίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Και φυσικά αυτό παρακινεί τους ανθρώπους να οργανωθούν, μπορούν να βγουν στους δρόμους για να ενωθούμε για τον σκοπό της ημέρας. Θεωρούμε ότι είναι εκδήλωση ένωσης, εθνικισμού και εθνικής ταυτότητας και στην οποία προαιρετικά μπορεί να ωφεληθεί κι ο ιδιωτικός τομέας», είπε ο υπουργός φεύγοντας από το Κυβερνητικό Μέγαρο.

Το Περού αντιμετωπίζει την Αυστραλία την Δευτέρα στις 21:00.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα