Αίγυπτος: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση και τρομοκρατία από Σενεγαλέζους οπαδούς

Αίγυπτος: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση και τρομοκρατία από Σενεγαλέζους οπαδούς

bet365

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η αιγυπτιακή ομοσπονδία κατήγγειλε στη FIFA και την CAF τα περιστατικά πριν από το ματς των προκριματικών κόντρα στη Σενεγάλη, κάνοντας λόγο για ρατσιστικά πανό και μεθόδους τρομοκρατίας προς τους ποδοσφαιριστές της Αιγύπτου.

Εξοργισμένοι είναι οι άνθρωποι της Αιγύπτου για όσα συνέβησαν πριν από τη ρεβάνς του μπαράζ κόντρα στη Σενεγάλη, που οδήγησε στον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ.

Ξέχωρα από το απαράδεκτο περιστατικό με τα λέιζερ στη διαδικασία των πέναλτι και τη ρίψη αντικειμένων προς τον Μο Σαλάχ που φυγαδεύτηκε από σωματοφύλακες, η αιγυπτιακή ομοσπονδία προχώρησε σε επίσημη καταγγελία για ρατσιστική επίθεση και τρομοκρατία των παικτών του Κάρλος Κεϊρόζ πριν από την έναρξη του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση με αποδέκτη τη FIFA, την CAF, τον παρατηρητή του αγώνα και τους υπεύθυνους ασφαλείας, η EFA κάνει λόγο για πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο που είχαν στο στόχαστρο κυρίως τον Μο Σαλάχ, όπως και για μεθόδους τρομοκρατίας στην προθέρμανση από Σενεγαλέζους οπαδούς οι οποίοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια στους διεθνείς της Αιγύπτου. Παράλληλα, η

Παράλληλα, η αιγυπτιακή ομοσπονδία επισύναψε στην καταγγελία της και φωτογραφικό υλικό που δείχνει τα σπασμένα τζάμια του πούλμαν, δηλώνοντας ότι μερίδα οπαδών επιτέθηκε και στην αποστολή προκαλώντας υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό σκηνικό «χάους» των ρεβάνς στα μπαράζ της αφρικανικής ζώνης για το Μουντιάλ, καθώς οι οπαδοί της Νιγηρίας εισέβαλαν και βανδάλισαν το γήπεδο της ίδιας τους της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τη Γκάνα.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος ηττήθηκε με 1-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση (1-0 επίσης το σκορ του πρώτου αγώνα στην Αίγυπτο) και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Σαντιό Μανέ σφράγισε τη νίκη της Σενεγάλης με το τελευταίο πέναλτι (3-1).

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα