Ρωσία: Αίτημα για υπαγωγή στη συνομοσπονδία της Ασίας

Ρωσία: Αίτημα για υπαγωγή στη συνομοσπονδία της Ασίας

Ρωσία: Αίτημα για υπαγωγή στη συνομοσπονδία της Ασίας

bet365

Η ρωσική ποδοσφαιρική ένωση φέρεται να προετοιμάζει την υπαγωγή της στην Ασία, ως αντίδραση στον αποκλεισμό που υπέστησαν οι ρωσικές ομάδες από UEFA-FIFA.

Έτοιμη να φτάσει στα (γεωγραφικά) άκρα είναι η ποδοσφαιρική Ρωσία. Αφού η έφεσή της στο CAS κατά του αποκλεισμού επ' αόριστον των ρωσικών ομάδων από UEFA-FIFA, η ρωσική ποδοσφαιρική ένωση φέρεται έτοιμη να καταθέσει αίτημα υπαγωγής στην ασιατική συνομοσπονδία!

Όπως επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα «Championat», η Ρωσία στρώνει ήδη το έδαφος σε περίπτωση που ο αποκλεισμός γίνει μόνιμος και θα εκμεταλλευτεί την ευρεία γεωγραφική της θέση ώστε να γίνει μέλος της AFC, αποδρώντας έτσι από τη «σκέπη» της UEFA.

Αν το αίτημα γίνει δεκτό από την AFC, τότε οι ρωσικοί σύλλογοι θα συμμετάσχουν στο ασιατικό Champions League και η «Αρκούδα» στο ασιατικό Κύπελλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση μιας μετακίνησης μεταξύ των δύο συνομοσπονδιών, καθώς το 1990 το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει το αντίθετο δρομολόγιο, καταφεύγοντας στην UEFA μετά το μποϊκοτάζ των αραβικών χωρών σε βάρος του λόγω των διαδοχικών επιθέσεων στην Παλαιστίνη.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα