Μουντιάλ 2022: Τέσσερις χώρες κάνουν το πρώτο βήμα για το Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Τέσσερις χώρες κάνουν το πρώτο βήμα για το Κατάρ

bet365

Με δυο ματς λιγότερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα ξεκινήσουν απόψε τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και τέσσερις χώρες θα φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στο Κατάρ.

Δέκα ευρωπαϊκές ομάδες έχουν κλείσει τη θέση τους για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και πλέον απομένουν τρία «εισιτήρια» για το Κατάρ τα οποία θα διεκδικήσουν επτά χώρες μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Απόψε (24/3, 21:45) τέσσερις ομάδες θα κάνουν το πρώτο από τα δύο τελευταία βήματα για το Μουντιάλ του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Τέσσερα από τα έξι ματς που ήταν στον αρχικό προγραμματισμό θα διεξαχθούν λόγω των εξελίξεων με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θυμίζουμε πως η Πολωνία βρίσκεται άνευ αγώνος στον δεύτερο γύρο των μπαράζ, καθώς ήταν να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους, οι οποίοι έχουν αποβληθεί από τη διοργάνωση, ενώ το ματς της Σκωτίας με την Ουκρανία οδηγήθηκε σε αναβολή.

Oι δέκα ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν προκριθεί στο Κατάρ:

  • Γερμανία
  • Δανία
  • Γαλλία
  • Βέλγιο
  • Κροατία
  • Ισπανία
  • Σερβία
  • Αγγλία
  • Ελβετία
  • Ολλανδία

To πρόγραμμα των μπαράζ:

  • Πορτογαλία / Τουρκία - Iταλία / Βόρεια Μακεδονία
  • Ουαλία / Αυστρία - Σκωτία / Ουκρανία
  • Πολωνία - Σουηδία / Τσεχία

Πορτογαλία - Τουρκία

Η Πορτογαλία την τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου των προκριματικών γνώρισε ήττα - σοκ στο «Ντα Λούζ» από τη Σερβία με ανατροπή (1-2) και η ομάδα του εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς κατάφερε να «κλέψει» την πρωτιά (20 βαθμοί έναντι 17), να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ και να στείλει την Πορτογαλία στα μπαράζ. Η κλήρωση δεν ήταν καλή για την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς την έβαλε σε ένα δύσκολο μονοπάτι, στο οποίο πρώτα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ανταγωνιστική Τουρκία στο «Ντραγκάο», ενώ αν περάσει στον «τελικό» θα βρει κατά πάσα πιθανότητα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία βγήκε δεύτερη στον ανταγωνιστικό 6ο όμιλο των προκριματικών. Οι Τούρκοι συγκέντρωσαν 21 βαθμούς, δύο λιγότερους από την ποιοτική Ολλανδία και τρεις περισσότερους από τη Νορβηγία του Έρλινγκ Χάαλαντ. H oμάδα του Στέφαν Κουντς μέσω των μπαράζ θα διεκδικήσει την τέταρτη διαδοχική συμμετοχή της σε τελική φάση μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης μετά τα Euro 2016 - 2020 και το Μουντιάλ του 2018.

Το ζευγάρι φυσικά θα έχει και έντονο... κιτρινόμαυρο ενδιαφέρον, καθώς οι φίλοι της ΑΕΚ ελπίζουν σε αποκλεισμό των Πορτογάλων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις επαφές για την ενδεχόμενη επιστροφή του Φερνάντο Σάντος αλλιώς η αναμονή θα πάρει... παράταση μέχρι το δεύτερο ματς της ομάδας του πολύπειρου τεχνικού.

Iταλία - Βόρεια Μακεδονία

Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι της Πορτογαλίας με την Τουρκία θα τεθεί αντιμέτωπη στον τελευταίο γύρο των μπαράζ κόντρα στη νικήτρια του ζευγαριού της Ιταλίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης λίγους μήνες μετά τον θρίαμβο του Γουέμπλεϊ «αυτοκτόνησε» στα προκριματικά του Μουντιάλ, μένοντας στην ισοπαλία τόσο με την Ελβετία στο «Ολίμπικο» (1-1) όσο και την τελευταία αγωνιστική στη Βόρεια Ιρλανδία (0-0) «χαρίζοντας» την πρωτιά στην ομάδα του μεσοεπιθετικού της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ.

H ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι για να αποφύγει το «κάζο» και να απουσιάσει σε δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ του 2018 κόντρα στη Σουηδία θα πρέπει πρώτα να κάμψει την αντίσταση της Βόρειας Μακεδονίας στο Παλέρμο. To σύνολο του Μπλαγκόγια Μιλέβσκι έκανε την παρθενική του παρουσιά στο Euro 2020 έχει την πρόκληση να κάνει ακόμα μια υπέρβαση. Η Βόρεια Μακεδονία στον έβδομο όμιλο των προκριματικών κατάφερε να περάσει για έναν βαθμό τη Ρουμανία (18 βαθμοί έναντι 17) και πίσω από την πρωτοπόρο Γερμανία, την οποία κέρδισε εκτός έδρας.

Ουαλία - Αυστρία

Στο Κάρντιφ η Ουαλία και η Αυστρία θα «μονομαχήσουν» για μια θέση στην επόμενη φάση των μπαράζ, όμως η «αγωνία» τους για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πρέπει να περιμένει. Η νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον «τελικό» την ομάδα που θα προκριθεί από το παιχνίδι της Σκωτίας με την Ουκρανία το οποίο αναβλήθηκε λόγω του πολέμου.

Η Ουαλία είχε εξασφαλισμένη θέση στα μπαράζ ως καλύτερη πρώτη της League B του Nations League, όμως κατάφερε να βγει δεύτερη στον πέμπτο όμιλο των προκριματικών με πέντε βαθμούς λιγότερους από το πρώτο Βέλγιο (20 βαθμοί εναντίον 15) και έναν περισσότερο από την τρίτη Τσεχία, η οποία όμως βρίσκεται στα μπαράζ ως τρίτη καλύτερη πρώτη της League B. Oι Ουαλοί ψάχνουν την πρώτη τους παροθυσία σε Παγκόσμιου Κύπελλο μετά το Μουντιάλ του 1958 στη Σουηδία.

Η Αυστρία μπορεί να τερμάτισε τέταρτη στον έκτο όμιλο των προκριματικών πίσω από τη Δανία που προκρίθηκε στο Μουντιάλ, τη Σκωτία που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο επόμενο ματς των μπαράζ και το Ισραήλ κόντρα στο οποίο υστερούσαν στην ισοβαθμία (αμφότερες είχαν 16 πόντους), όμως βρίσκονται στα μπαράζ, καθώς βγήκε πρώτη στον πρώτο όμιλο της League B του Nations League. Oι Αυστριακοί είχαν αγωνιστεί στην τελική φάση και των δύο τελευταίων Euro, όπως και η Ουαλία, όμως δεν έχουν αγωνιστεί σε Μουντιάλ στον 21ο αιώνα, με τελευταία τους παρουσία σε τελική φάση της διοργάνωσης να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στη Γαλλία.

Σουηδία - Τσεχία

Η Σουηδία και η Τσεχία ξέρουν ήδη τον αντίπαλο τους στον επόμενο γύρο των μπαράζ. Όποια εκ των δύο κερδίσει στη «Friends Arena» θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Κατάρ κόντρα στην Πολωνία του Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ, η οποία έχει προκριθεί άνευ αγώνος λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας από τη FIFA.

Oι Σουηδοί κατάφεραν να κερδίσουν την Ελλάδα στην «κούρσα» της δεύτερης θέση του δευτέρου ομίλου των προκριματικών, καθώς τερμάτισαν με πέντε πόντους περισσότερους από τη «γαλανόλευκη» και τέσσερις λιγότερους από την Ισπανία τους Λουίς Ενρίκε, την οποία κέρδισαν στη «Friends Arena». Οι Σκανδιναβοί ψάχνουν την «back to back» παρουσία τους σε τελική φάση Μουντιάλ, μετά την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 χάρη στη νίκη τους στα μπαράζ κόντρα στην Ιταλία.

Η Τσεχία έμεινε πίσω για έναν βαθμό από την Ουαλία (15 έναντι 14) στον πέμπτο όμιλο των προκριματικών, όμως κατάφερε να βρεθεί στα μπαράζ χάρη στο δεύτερο εισιτήριο του Nations League. H ομάδα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, μετά την εξαιρετική της παρουσία στο Euro 2020, στο οποίο έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά στοχεύουν στην επιστροφή τους σε Μουντιάλ μετά το 2006.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα