Τσεχία: Οριστική άρνηση να παίξει με την Ρωσία στα προκριματικά του Μουντιάλ

Κώστας Τόπας
Τσεχία: Οριστική άρνηση να παίξει με την Ρωσία στα προκριματικά του Μουντιάλ

bet365

Μετά τις Πολωνία και Σουηδία, η εθνική ομάδα της Τσεχίας επισημοποίησε ότι δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχίας, έγινε η τρίτη ομάδα μετά τις Πολωνία και Σουηδία που αρνείται να παίξει με τη Ρωσία στα προκριματικά του Μαρτίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Με αυτόν τον τρόπο οι Τσέχοι αποφάσισαν να δείξουν πως δεν γίνεται το ποδόσφαιρο να συνεχίζεται όταν οι συνάνθρωποι όλων βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στην Ουκρανία μετά την εισβολή των Ρώσων και την έναρξη του πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι προγραμματισμένο για την Τσεχία να αντιμετωπίσει τη Σουηδία και η Πολωνία τη Ρωσία για την ημιτελική φάση των πλέι οφ στα προκριματικά του Μουντιάλ, με τους νικητές των δύο ζευγαριών να αναμετρώνται στη συνέχεια για μια θέση στη διοργάνωση του Κατάρ.

Υστερα όμως από την απόφασή της να μην αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία, τα δεδομένα διαφοροποιούνται και όλα βρίσκονται στον αέρα.

«Η Έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας με πρόεδρο τον Πετρ Φούσεκ, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου:

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση ότι η εθνική Τσεχίας δεν θα παίξει σε καμία περίπτωση με την ομάδα της Ρωσίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Επιτροπή έδωσε εντολή έτσι ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την UEFA και τη FIFA σχετικά με την απόφασή μας»
, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της τσέχικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα