Σέζνι: «Αρνούμαι να μπω στο γήπεδο και ν' ακούσω τον ύμνο της Ρωσίας»!

Κώστας Ζάλιαρης
Σέζνι: «Αρνούμαι να μπω στο γήπεδο και ν' ακούσω τον ύμνο της Ρωσίας»!

bet365

Οι Πολωνοί στηρίζουν απόλυτα την απόφαση που πάρθηκε για την μη συμμετοχή στο ματς με την Ρωσία και ο Σέζνι ξεκαθάρισε τη δική του θέση, λέγοντας πως δεν μπορεί να παραταχθεί απέναντι στους Ρώσους μετά τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει...

Ο άλλοτε πορτιέρε της Άρσεναλ και νυν της Γιουβέντους, τοποθετήθηκε αναφορικά με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία και τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μετά την εισβολή των Ρώσων.

Η πολωνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως δεν θα παίξει απέναντι στην Ρωσία στα τέλη του Μάρτη για τα προκριματικά του Μουντιάλ και ο Βόιτσιεχ Σέζνι ανέφερε:

«Η σύζυγός μου γεννήθηκε στην Ουκρανία, στις φλέβες του γιου μου κυλάει ουκρανικό αίμα, μέλη της οικογένειάς μου είναι ακόμα στην Ουκρανία και αρκετοί υπάλληλοί μου είναι Ουκρανοί και είναι υπέροχοι άνθρωποι.

Βλέποντας τον πόνο στα πρόσωπά τους και τον φόβο τους για την πατρίδα τους, κατάλαβα ότι δεν μπορώ απλά να προσποιούμαι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Η στιγμή που ο Πούτιν αποφάσισε να ξεκινήσει τον πόλεμο, σήμανε πως ξεκίνησε πόλεμο και απέναντι στις αξίες της Ευρώπης όπως η ανεξαρτησία και φυσικά η ειρήνη.

Στις 26 του Μάρτη υποτίθεται θα παίξουμε με την Ρωσία σε ματς των προκριματικών του Μουντιάλ στο Κατάρ και παρά το γεγονός πως σπάει η καρδιά μου που θα το πω, η συνείδησή μου δεν θα μου επιτρέψει να παίξω. Αρνούμαι να παίξω απέναντι σε ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν τις αξίες της Ρωσίας. Αρνούμαι να ακούσω τον ύμνο της Ρωσίας και να παραταχθώ στο γήπεδο με τα χρώματα της χώρας μου απέναντί τους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα