Η απίστευτη γκάφα του Κούπερ που μπορεί να αφήσει το Κονγκό εκτός Μουντιάλ

Newsroom
Η απίστευτη γκάφα του Κούπερ που μπορεί να αφήσει το Κονγκό εκτός Μουντιάλ

bet365

Ο Αργεντινός κόουτς έκανε αλλαγή σε λάθος χρονικό σημείο και η Εθνική ομάδα του Κονγκό αναμένεται να μείνει εκτός διεκδίκησης ενός «εισιτηρίου» για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Την πρόκρισή του στα μπαράζ με φόντο ένα «εισιτήριο» για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ πανηγύρισε χθες (14/11) το Κονγκό, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Μπενίν στην Κινάσα. Ηταν ο «τελικός» του ομίλου καθώς τις 2 ομάδες «χώριζαν» ισάριθμοι βαθμοί και οι φιλοξενούμενοι «βολεύονταν» και με την ισοπαλία (είχαν 10 έναντι 8), αλλά τα γκολ των Μπακανί, Μαλανγκό χάρισαν στους γηπεδούχους τη νίκη και ταυτόχρονα έδωσαν συνέχεια στα όνειρα παρουσίας τους στο Μουντιάλ. Ωστόσο μετά από λίγο... έσκασε η βόμβα.

Το Μπενίν θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης, όπως γράφουν τα εκεί ΜΜΕ, επειδή το Κονγκό έκανε αλλαγές σε 4 διαφορετικά χρονικά σημεία του ματς, καθώς ναι μεν επιτρέπονται 5 αλλά σε 3 διακοπές της ροής κάθε αγώνα (εξαιρείται η ανάπαυλα).

Αντίθετα οι γηπεδούχοι προχώρησαν από μία στο 63', το 77', το 84' και τις καθυστερήσεις, κίνησή τους που αναμένεται να αποβεί μοιραία και εκτός απρόοπτου θα «χάσουν» στα «χαρτιά», εξέλιξη που θα στείλει στα play off το Μπενίν.

Εκείνος που υπέπεσε στην τεράστια αυτή γκάφα είναι ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, που στα 66 του χρόνια την... πάτησε σαν «πρωτάρης». Ο Αργεντινός κόουτς που στο παρελθόν έχει εργαστεί στον Αρη και είναι πολύπειρος (μεταξύ άλλων έχει εργαστεί σε Βαλένθια, Ιντερ) θέλησε να «ροκανίσει» το χρόνο βάζοντας για περίπου 2 λεπτά τον Καγιάμπ της Βικτόρια Πλζεν αντί του σκόρερ Μαλανγκό, όμως η κίνησή του αυτή γύρισε «μπούμερανγκ».

Σύμφωνα πάντως με μερίδα του Τύπου το Κονγκό μπορεί να «πατήσει» σε μία υπόθεση του 2010 όπου ξανά σε δικό του παιχνίδι, αυτή τη φορά με τη Γουινέα, είχε κάνει 4 αντί για 3 αλλαγές και τελικά τιμωρήθηκαν μόνο οι διαιτητές και όχι η ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα