Παίκτες της Σερβίας πανηγύρισαν με μπλουζάκια με εθνικιστικό ύμνο

Παίκτες της Σερβίας πανηγύρισαν με μπλουζάκια με εθνικιστικό ύμνο

Παίκτες της Σερβίας πανηγύρισαν με μπλουζάκια με εθνικιστικό ύμνο

bet365

Οι Στέφαν Μίτροβιτς, Ντούσαν Βλάχοβιτς και Νεμάνια Ράντονιτς πανηγύρισαν φορώντας μπλουζάκια με το όνομα αλυτρωτικού εθνικιστικού τραγουδιού που ήταν ο ύμνος των εκκλησιαστικών διαδηλώσεων στο Μαυροβούνιο.

Το Μαυροβούνιο διαχωρίστηκε από τη Σερβία το 2006 αλλά η εκκλησία του δεν απέκτησε αυτονομία. Παρέμεινε υπό τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δείγμα ότι η χώρα βρίσκεται υπό σερβική επιρροή. Πρόσφατα, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου στην πόλη Τσέτινιε έγινε υπό σφοδρές αντιδράσεις πολιτών που δεν αποδέχονται την δικαιοδοσία της σερβικής εκκλησίας.

Τα τρία υψωμένα δάχτυλα είναι σέρβικος χαιρετισμός που αρχικά εξέφραζε την Αγία Τριάδα και αποτελεί σύμβολο της Σερβικής Ορθοδοξίας. Σήμερα χρησιμοποιείται σαν νεύμα, συνήθως συνοδεύεται από μια σερβική σημαία και συχνά συμβολίζει τον σερβικό εθνικισμό.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, Στεφάν Μίτροβιτς, Ντούσαν Βλάχοβιτς, Νεμάνια Ράντονιτς εθεάθησαν μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης κόντρα στην Πορτογαλία (2-1) να πανηγυρίζουν σηκώνοντας τα τρία τους δάχτυλα, φορώντας μπλουζάκια με τη σημαία της χώρας αλλά και το όνομα ενός εθνικιστικού τραγουδιού με αναφορές στη Δυναστεία των Νέμανιτς, στον Μίλος Όμπιλιτς (Σέρβος στρατιώτης, πιθανότατα μυθικό πρόσωπο, που πήρε μέρος στην Μάχη του Κοσσυφοπεδίου)

Μεταξύ άλλων στους στίχους του αναφέρει: «Αφήστε τη σερβική σημαία να κυματίζει σε όλη τη διαδρομή από το Πρίζρεν (Κόσοβο) μέχρι τη Ρουμίγια (Μαυροβούνιο)».

Εδώ η σχετική φωτογραφία:

serbia

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα