Προκριματικά Μουντιάλ: «Αυτοκτονία» της Νορβηγίας και «αγκαλιάζει» τα μπαράζ η Τουρκία (vid)

Προκριματικά Μουντιάλ: «Αυτοκτονία» της Νορβηγίας και «αγκαλιάζει» τα μπαράζ η Τουρκία (vid)

bet365

Η Τουρκία βρήκε όσα γκολ χρειαζόταν κόντρα στο Γιβραλτάρ (6-0) και σε συνδυασμό με τη γκέλα της Νορβηγίας κόντρα στη Λετονία (0-0) πέρασε στη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, μία στροφή πριν από το φινάλε.

Το πάνω χέρι για την υπόθεση πρόκριση στον 7ο όμιλο έχει πλέον η Τουρκία, η οποία έκανε σωστές πράξεις και με έξι γκολ κόντρα στο Γιβραλτάρ κάλυψε τη διαφορά τερμάτων που τη χώριζε από τη Νορβηγία.

Η ομάδα του Στεφάν Κουντς δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στην ουραγό του γκρουπ, διευκολύνθηκε από το γρήγορο 1-0 του Ακτούρκογλου και την αποβολή του Ολιβέρο στο 22' κι από κει και πέρα μάζευε τη μπάλα από τα δίχτυα κι επέστρεφε αμέσως στη σέντρα για το... επόμενο.

Δύο ο Ντερβίσογλου στο πρώτο μέρος, από ένα οι Ντεμιράλ, Ντουρσούν και Μουλντούρ για το τελικό 6-0, το οποίο θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμη πιο ευρείες διαστάσεις αν στο 90+1' το VAR δεν ακύρωνε ορθώς το δεύτερο γκολ του τελευταίου για την «επτάρα».

Ακόμη κι έτσι, η Τουρκία έπιασε τη Νορβηγία στους 18 βαθμούς, μετά την «αυτοκτονία» των Σκανδιναβών κόντρα στην αδύναμη Λετονία. Χωρίς τον τραυματία Έρλινγκ Χάαλαντ, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν το... πούλμαν από την περιοχή των Λετονών, με το γκολ του Ελιουνούσι στο 80' να ακυρώνεται μέσω VAR. Ένα αποτέλεσμα που πιθανόν να καταδικάσει τη Νορβηγία με αποκλεισμό, καθώς πλέον έχει διαφορά τερμάτων -1 από την Τουρκία και ελπίζει σε γκέλα της Ολλανδίας στο Μαυροβούνιο, ώστε να τα δώσει όλα για όλα στο μεταξύ τους παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής.

Αποτελέσματα

Νορβηγία - Λετονία

Τουρκία - Γιβραλτάρ 6-0 (11' Ακτούρκογλου, 38', 41' Ντερβίσογλου, 65' Ντεμιράλ, 81' Ντουρσούν, 84΄ Μουλντούρ)

Βαθμολογία

1. Ολλανδία 19 (29-6)*
2. Τουρκία 18 (25-15)
3. Νορβηγία 18 (15-6)
4. Μαυροβούνιο 11 (11-11)*
5. Λετονία 6 (8-13)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-40)

*Ματς λιγότερο

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα