Βοσνία Ερζεγοβίνη - Φινλανδία 1-3: Διπλό στη Ζένιτσα και φουλ για πρόκριση

Newsroom
Βοσνία Ερζεγοβίνη - Φινλανδία 1-3: Διπλό στη Ζένιτσα και φουλ για πρόκριση

bet365

Τι κι αν έπαιζε με 10 παίκτες από το 37ο λεπτό; Η Φινλανδία δεν... μάσησε, απέκλεισε τη Βοσνία με διπλό στη Ζένιτσα (3-1) και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου.

Μια Φινλανδία έτοιμη για πρόκριση. Οι Σκανδιναβοί δεν «μάσησαν» στην έδρα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, που έπαιζε τα ρέστα της για να μην μείνει εκτός Μουντιάλ, και χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησαν 3-1 για να αναρριχηθούν στην δεύτερη θέση του 4ου ομίλου. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα από το 25΄όμως ο Πούκι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από το σημείο του πέναλτι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο οι Φινλανδοί πήραν το αίμα τους πίσω και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Φορς. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το μομέντουμ άνηκε πλέον ολοκληρωτικά στη Φινλανδία, ήρθε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ραιτάλα στο 37΄που προκάλεσε την αποβολή του, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο δεύτερο μέρος με την ίδια διάθεση και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Λοντ (51΄). Η μείωση του σκορ από τον Μέναλο (69΄) δεν ήταν αρκετή για τη Βοσνία να σώσει την παρτίδα, η οποία τέσσερα λεπτά αργότερα είδε τον Οσογκνέσι να γράφει το τελικό 3-1 και να βάζει οριστικό τέλος στις ελπίδες της για συμμετοχή στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Βαθμολογία 4ου ομίλου

1. Γαλλία* 12 (8-3)
2. Φινλανδία 11 (10-8)
3. Ουκρανία 9 (9-8)
4. Βοσνία 7 (9-10)
5. Καζακστάν 3 (5-12)

*ματς λιγότερο

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα