Γεωργία - Σουηδία 2-0: Τη «σκότωσε» ο Κβαρατσχέλια και... νέες ελπίδες για Ελλάδα! (vid)

Newsroom
Γεωργία - Σουηδία 2-0: Τη «σκότωσε» ο Κβαρατσχέλια και... νέες ελπίδες για Ελλάδα! (vid)

bet365

Με τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια δις σκόρερ και τον Γκεόργκι Λόρια ήρωα κάτω από τα γκολπόστ, η Γεωργία έκανε τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στη Σουηδία (2-0) και χάρισε νέες ελπίδες στην Εθνική για τη 2η θέση!

Αν η αποστολή νίκης της Εθνικής μας κόντρα στην Ισπανία ήταν μονόδρομος για να προσπεράσουμε στο φινάλε των προκριματικών τους Φούριας Ρόχας, πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο στόχος αλλάζει και γίνεται η Σουηδία, η οποία ενώ χρειαζόταν μίνιμουμ τον βαθμό για να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 1-2 στον όμιλο, «αυτοκτόνησε» στο Μπατούμι κόντρα στη Γεωργία (2-0) και έκανε... άνω-κάτω τα σενάρια πρόκρισης που συμπεριλαμβάνουν και τη Γαλανόλευκη. Πάντα με την προϋπόθεση ότι θα νικήσουμε τους Ίβηρες στο βραδινό ματς του ΟΑΚΑ, στο αναμφίβολα δύσκολο ματς της ομάδας του Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Ο άλλοτε κίπερ του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού, Γκεόργκι Λόρια ήταν ο παίκτης-κλειδί που στέρησε από τους Σουηδούς το πρώτο γκολ και τους μεγάλωσε τον εκνευρισμό τους στη διάρκεια του ματς. Με αρκετές σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ του Ζλάταν, του Ίσακ, του Κλάεσον και του Κουλουσέφσκι, ο 35χρονος τερματοφύλακας κατέβασε «ρολά» κι έδωσε λόγους στους συμπαίκτες του να το πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν το τρίποντο.

Με ενορχηστρωτή τον σούπερ Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος είχε «πληγώσει» και την Εθνική στο ματς της Τούμπας, κατάφεραν να αναστατώσουν τους Σκανδιναβούς και να βρουν τελικά δύο γκολ με απόσταση 17 λεπτών στο δεύτερο μέρος!

Ο υπέρ-ποιοτικός εξτρέμ της Ρουμπίν Καζάν σκόραρε από κοντά στο 61' μετά από «τρικυμία» στην άμυνα των Σουηδών και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος κέρδισε την κόντρα από τον Λίντελοφ, βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Όλσεν και τον πλάσαρε άψογα για το 2-0, υπογράφοντας το κάζο της Σουηδίας σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της στο κρισιμότερο σημείο.

Πλέον, το βασικό και απαιτητικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι το ίδιο: η νίκη κόντρα στην Ισπανία. Ωστόσο, αν αυτή έρθει, τότε υπό προϋποθέσεις θα μπορεί με νίκη επί του Κοσόβου να εξασφαλίσει τη 2η θέση βάζοντας από κάτω της τη Σουηδία! Αυτό θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, αφού στο καλύτερο σενάριο οι δύο ομάδες θα τερματίσουν ισόβαθμες. Τη δεδομένη στιγμή οι Σουηδοί έχουν διαφορά +7 ενώ η Ελλάδα πριν από το ματς με την Ισπανία +1. Οι ισορροπίες, όμως, μπορούν να αλλάξουν εύκολα με μια ευρεία νίκη της Ελλάδας και με μια βαριά ήττα της Σουηδίας μέσα στην Ισπανία.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Σουηδία 15 (12-5)
2. Ισπανία 13 (13-5)*
3. Ελλάδα 9 (7-6)*
4. Γεωργία 7 (6-12)**
5. Κόσοβο 4 (4-14

*Ματς λιγότερο
**Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα