Εθνική: Η Ελλάδα παίζει το τελευταίο χαρτί της για την πρόκριση

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Η Ελλάδα παίζει το τελευταίο χαρτί της για την πρόκριση

bet365

Η Εθνική μας ομάδα απέναντι στην πανίσχυρη Ισπανία (21.45, ΟΑΚΑ, COSMOTE SPORTS TV 1, OPEN) έχει μία τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την Ελλάδα η μοναδική ανοιχτή... χαραμάδα πρόκρισης για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τα προκριματικά είναι μέσω των play offs μεταξύ των δεύτερων των ομίλων. Και για να κατακτήσει η Ελλάδα τη δεύτερη θέση υπάρχει ένα και μοναδικό σενάριο: δύο νίκες της στα τελευταία ματς και ισοπαλία / ήττα της Ισπανίας από τη Σουηδία στο τελευταίο παιχνίδι.

Η προσπάθεια αυτή της Ελλάδας ξεκινά από το βράδυ της Πέμπτης με αντίπαλο την πανίσχυρη Ισπανία (21.45, ΟΑΚΑ, COSMOTE SPORTS TV 1, OPEN BEYOND). Προφανώς και είναι το αουτσάιντερ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τα δώσει όλα για το αποτέλεσμα. Σε σχέση με το αρχικό σχήμα του Φαν'τ Σχιπ - με βάση τις δοκιμές του και τις πληροφορίες για τα πρόσωπα - φαβορί για την 11άδα για το Ελλάδα - Ισπανία - η εκτίμηση για την Εθνική μας είναι να τη δούμε στο γήπεδο ως εξής: Βλαχοδήμος στο τέρμα, οι Τζαβέλλας, Γούτας (το φαβορί έναντι του Μήτογλου) και Τσιμίκας στην τριάδα της άμυνας, στα δύο άκρα του 3-5-2 οι Ανδρούτσος και Γιαννούλης, κέντρο με Μπουχαλάκη, Σιώπη και πιο μπροστά τους ο Μάνταλος και επιθετικό δίδυμο με τους Παυλίδη και Μασούρα.

Η βαθμολογία του ομίλου

  • Σουηδία 15 (12-3)
  • Ισπανία 13 (13-5)
  • Ελλάδα 9 (7-6)
  • Γεωργία 4 (4-12)
  • Κόσοβο 4 (4-14)

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές

9η αγωνιστική – Πέμπτη 11 Νοεμβρίου

  • Γεωργία – Σουηδία
  • Ελλάδα – Ισπανία

10η αγωνιστική – Κυριακή 14 Νοεμβρίου

  • Ελλάδα – Κόσοβο
  • Ισπανία – Σουηδία


Η ΔΟΜΗ ΣΤΑ EUROPEAN QUALIFIERS (55 ομάδες)

Στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, συμμετέχουν οι Εθνικές των 55 Ομοσπονδιών που υπάγονται στην UEFA, οι οποίες χωρίστηκαν συνολικά σε 10 ομίλους: οι πέντε εξ αυτών αποτελούνται από πέντε ομάδες και οι ισάριθμοι υπόλοιποι από έξι ομάδες.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ θα προκριθούν απευθείας οι επικεφαλής των βαθμολογιών των προκριματικών ομίλων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με άλλες δύο επικεφαλής ομίλων του UEFA Nations League, θα διεκδικήσουν μέσω play offs τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play offs θα χωριστούν σε τρία γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και το αγωνιστικό τους πρόγραμμα θα περιλαμβάνει απλούς -μονούς- αγώνες (ημιτελικοί, τελικός). Στο Μουντιάλ θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι νικητές των τριών τελικών. Η Ευρώπη θα έχει την ευρύτερη εκπροσώπηση στο τουρνουά του Κατάρ με 13 ομάδες από τις 32 που θα συμμετάσχουν σε αυτό από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα