Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα 10 χατ-τρικ με την εθνική Πορτογαλίας (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα 10 χατ-τρικ με την εθνική Πορτογαλίας (vid)

bet365

Ακόμα μια κορυφή γι' αυτό τον ασταμάτητο, ακούραστο κι αγέραστο τύπο. Ο Κριστιάνο έγινε ο πρώτος με 10 χατ-τρικ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ξεκινώντας αυτή τη διαδρομή από τον Σεπτέμβρη του 2013...

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μπορεί να χρειάστηκε τη βοήθεια δυο εκτελέσεων πέναλτι σε ελάχιστα λεπτά με το ξεκίνημα της αναμέτρησης απέναντι στο Λουξεμβούργο, όμως, κατάφερε να κάνει ιστορική ακόμα μια βραδιά του με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Έχοντας φυσικά και τα περισσότερα γκολ απ' οποιονδήποτε άλλον σε επίπεδο εθνικών ομάδων με τα 115 τέρματα στην καριέρα του, ο CR7 έφτασε στα 58 χατ-τρικ στη μέχρι στιγμής παρουσία του στα γήπεδα και στα 10 τριπλά «χτυπήματα» με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του...

Η αρχή με τους Βορειοϊρλανδούς

Η αρχή με τους Βορειοϊρλανδούς

Νικητής στη μάχη με τον Ζλάταν

Νικητής στη μάχη με τον Ζλάταν

Κερασάκι με «κεραυνό» κόντρα στην Αρμενία

Κερασάκι με «κεραυνό» κόντρα στην Αρμενία

Τα μισά γκολ στο πάρτι με την Ανδόρα

Τα μισά γκολ στο πάρτι με την Ανδόρα

Εύκολη... μαγεία με Φαρόε

Εύκολη... μαγεία με Φαρόε

Αποδείξεις στο κορυφαίο επίπεδο με Ισπανία

Αποδείξεις στο κορυφαίο επίπεδο με Ισπανία

Έδειξε το δρόμο για τη δεύτερη κούπα

Έδειξε το δρόμο για τη δεύτερη κούπα

«Καθάρισε» τη Λιθουανία

«Καθάρισε» τη Λιθουανία

Τους ξαναβρήκε και... έκανε χαρά

Τους ξαναβρήκε και... έκανε χαρά

Το 10 το καλό, το κορυφαίο

Το 10 το καλό, το κορυφαίο

Σε ματς του Σεπτέμβρη του 2013 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (2014), Κριστιάνο Ρονάλντο συνείσφερε στην κατάκτηση της νίκης με το τελικό 4-2.

Μάλιστα, σ' εκείνο το παιχνίδι είχε ανοίξει το σκορ ο νυν στόπερ του Απόλλωνα Σμύρνης, Μπρούνο Άλβες, ενώ, οι Ίβηρες χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη ανατροπή έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-1 στο 52ο λεπτό.

Λίγο καιρό μετά το πρώτο του χατ-τρικ με την εθνική ομάδα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετώπισε τη Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ξανά για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Τον Νοέμβρη του 2013, λοιπόν, η μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον CR7 και το «λιοντάρι», ανέδειξε νικητή τον πρώτο με προσωπική παράσταση και το τελικό 3-2.

Συνέχεια με τα προκριματικά του Euro 2016, όπου φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κατάφερνε να κατακτήσει τον τίτλο σε μια από τις σπουδαίες στιγμές του με την εθνική ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2015 σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αρμενία κάνει ξανά κουμάντο, σκοράρει τρεις φορές - η τελευταία με «κεραυνό» από απόσταση - και οι Πορτογάλοι φτάνουν στο 3-2.

Όντας πλέον Πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα με το εθνόσημο μετά τον άθλο της Πορτογαλίας στα γαλλικά γήπεδα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπε να συνεχίσει τα σόου.

Απέναντί του, τον Οκτώβριο του 2016, η Ανδόρα, η οποία έφτασε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της 6 φορές (6-0), με τον CR7 να πετυχαίνει τα μισά από τα γκολ της ομάδας του και να το πανηγυρίζει δεόντως.

Περνώντας στον Αύγουστο του 2017 και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαγόταν έναν χρόνο αργότερα στη Ρωσία, ο Κριστιάνο βρίσκει απέναντί του τα Νησιά Φερόε.

Αντίπαλος πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας συγκριτικά με το σύνολο του Φερνάντο Σάντος και εννοείται πως δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος κόπος για το τελικό 5-1.

Ο Ρονάλντο δεν παρέλειψε να κάνει κι εκεί το κομμάτι του, πετυχαίνοντας τρομερό γκολ με πλάγιο ψαλίδι και προσθέτοντας ακόμα ένα πέναλτι κι ένα αριστερό πλασέ για το χατ-τρικ.

Ήρθε η ώρα που ένα χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο σημειώθηκε απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Μουντιάλ του 2018, έναρξη του τουρνουά και ο CR7 το παίρνει πάνω του στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς, στη μεγάλη κόντρα της Ιβηρικής Χερσονήσου (3-3).

Το ντέρμπι ολοκληρώνεται στην ισοπαλία, με τον Κριστιάνο να κερδίζει και να εκτελεί εύστοχα πέναλτι, να σκοράρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να «γράφει» μια μακρινή εκτέλεση φάουλ!

Στο Nations League του 2019 και το Final-4 της τότε νέας διοργάνωσης της UEFA, η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει κι άλλο τρόπαιο μετά το Euro. Φυσικά πρωταγωνιστής γι' ακόμα μια φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στα ημιτελικά κόντρα στους μαχητικούς Ελβετούς ο νυν σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τρία υπέροχα γκολ και «χτυπώντας» δις στα τελευταία λεπτά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και οδήγησε το σύνολο του Σάντος στον μεγάλο τελικό.

Ακόμα κι αν προσωρινά οι Λιθουανοί είχαν προκαλέσει προβλήματα στην Πορτογαλία στα προκριματικά του Euro 2020, ο Κριστιάνο ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

Είχε και την τύχη με το μέρος του στο δεύτερο γκολ όπου η μπάλα ξέφυγε από τον έλεγχο του αντίπαλου πορτιέρε, ενώ φρόντισε να επέλθει απόλυτη ηρεμία στην εθνική ομάδα με το χατ-τρικ του.

Τελικό σκορ της αναμέτρησης του Σεπτέμβρη του 2019, 5-1.

Μόλις δυο μήνες μετά από την προηγούμενη συνάντησή του με τους Λιθουανούς, ο Κριστιάνο έκανε ξανά μεγάλη χαρά που τους βρήκε απέναντί του.

Η Πορτογαλία σκόραρε ξανά δίχως μέτρο, έφτασε στο τελικό 6-0 τον Νοέμβρη του 2019 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 και ο ηγέτης της εθνικής ομάδας της χώρας του είχε όρεξη.

Με δυο γκολ από το πρώτο μέρος (και καταπληκτικό πλασέ στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα), δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πέτυχε το 9ο χατ-τρικ του με την Πορτογαλία.

Η 12η του Οκτώβρη του 2021 πρόσφερε στον CR7 ακόμα μια ιστορική επίδοση.

Λίγες μέρες μετά το 46ο «θύμα» της καριέρας του σε επίπεδο εθνικών ομάδων, σκοράροντας απέναντι στο Κατάρ σε φιλικό, η Πορτογαλία αντιμετώπισε το Λουξεμβούργο.

Βούτυρο στο ψωμί του Κριστιάνο. Δυο εύστοχα πέναλτι από τα πρώτα λεπτά, τρίτο γκολ κοντά στο φινάλε και 10ο χατ-τρικ καριέρας με τη φανέλα με το εθνόσημο, τα περισσότερα απ' οποιονδήποτε άλλον σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οποιασδήποτε χώρας...